Friss hírek

Schumachert az AlphaTaurinál is szívesen látták volna

Franz Tost, az AlphaTauri Forma-1-es csapatának főnöke idén örömmel beültette volna Mick Schumachert az istálló egyik autójába, ám a pilóta leszerződtetése politikai okokból meghiúsult.

Mick Schumacher F1-es jövője lényegében a teljes 2022-es szezonban a levegőben lógott, miután a Haas úgy döntött, két szezonnyi együttműködés után szélnek ereszti őt. A fiatal német pilóta a csapata után nem sokkal ráadásul a Ferrari támogatását is elveszítette, így alaposan át kellett gondolnia a jövőjét. Év vége felé azonban rá mosolygott a szerencse, amikor a Mercedes vezetősége Toto Wolff-fal az élen úgy döntött, esélyt ad a pilótának, akinek a fejlesztő- és tartalékpilóta szerepét adták.

Schumacher leigazolása kapcsán Franz Tost, az AlphaTauri főnöke elárulta: kedveli a versenyzőt, ezért tavaly szívesen ülést ajánlott volna neki. Személyes szimpátiájának azonban nem adhatott teret, ugyanis Schumacher akkor még a Ferrari kötelékébe tartozott, így a Red Bull testvércsapataként az AlphaTauri egyszerűen nem igazolhatta le őt.

Hirdetés
 

“Örültem volna, ha ő ül az egyik autónkba. Meggyőződésem, hogy Mick minden képességgel rendelkezik ahhoz, hogy sikeres legyen a Forma-1-ben” – kommentálta Tost, aki szerint Schumachernek kiváló dolga lesz a Mercedesnél. Egy napon talán még a mezőnybe is visszatérhet általuk.

“Az egy nagyon-nagyon jó csapat, a Forma-1 egyik legjobbja, így nyilván sokat tanulhat” – fogalmazott.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!