Sajtó: Schumachert egy párizsi kórházba szállították

Michael Schumacher, Ferrari, CanadianGP2001,
Fotó: Scuderia Ferrari
A Le Parisien című francia lap értesülései szerint egy párizsi kórházba szállították a Forma-1 hétszeres világbajnokát, Michael Schumachert, ahol egy őssejtkezelésre szakosodott neves szívsebész foglalkozik vele.

A francia lap meg nem nevezett forrásaira hivatkozva arról számolt be a minap, Schumachert hétfő délután szállították a Georges-Pompidou kórházba, ahol korábban már többször is járt. A német autóversenyzőt kezelői orvosi csapat vezetője nem más, mint Philippe Menasche szívsebész, aki úttörő szerepet játszott a szívelégtelenségekkel kapcsolatos őssejt-terápia alkalmazásában.

Schumacher még 2013 decemberében szenvedett súlyos síbalesetet Meribelben, egészségi állapotát azóta titokban tartja a család.

A Le Parisien beszámolójában arról is ír, Schumacher orvosa, és egyben a család jó barátja, Gerard Saillant professzor is jelen van a párizsi kórházban.

A lap egyébként meglehetősen részletesen beszámol Schumacher átszállításának körülményeiről: azt írja, hétfő délután 15 óra 40 perc körül mentőautó érkezett a kórházhoz, és egy 10 fős csoport hordágyon vitte be a kórházba a német autóversenyzőt, akit sötétkék lepedővel takartak el.

Philippe Menasche szívsebész 2014-ben szerzett komoly hírnevet azzal, hogy először a világon embrionális szívsejt-transzplantációt végzett egy szívbetegségben szenvedő betegnél. Azóta folyamatosan új kísérleteket folytat az őssejtterápiával kapcsolatban.

A Le Parisien szerint Schumacher intravénás őssejtbeültetést kaphat – ezek az őssejtek a testben oszlanak el, és gyulladásgátló hatást fejtenek ki. Úgy tudni, a kezelés kedden reggel kezdődik, Schumacher pedig szerdán hagyja el a kórházat.

A hétszeres világbajnok családja egyelőre nem reagált a most megjelent hírekre, utoljára még januárban, Schumacher 50. születésnapján adott ki közleményt.

„Biztosak lehetnek benne, hogy a legjobb kezekben van, és megteszünk mindent, ami emberileg lehetséges, hogy segítsük őt” – írta a család akkor.

„Kérjük, értsék meg, hogy Michael akaratának kívánunk eleget tenni, és az olyan érzékeny témákat, mint például az egészsége, magánügyként kezeljük – ahogy mindig is.”

A Le Parisien által megjelentett információk tehát nem tekinthetők hivatalos tájékoztatásnak Schumacher egészségi állapotával kapcsolatban.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!