Orosz Nagydíj

Schumachert felháborítja Senna manővere

Michael Schumacher úgy gondolja, hogy egyértelműen Bruno Senna volt a hibás, és a brazil pilóta miatt kellett mindkettejüknek feladniuk a küzdelmet a Spanyol Nagydíjon.


Michael Schumacher úgy gondolja, hogy egyértelműen Bruno Senna volt a hibás, és a brazil pilóta miatt kellett mindkettejüknek feladniuk a küzdelmet a Spanyol Nagydíjon.

A Mercedes hétszeres világbajnoka az első kiállások után beragadt a Williams versenyzője mögé, akit a célegyenes végén meg akart előzni, ám a dolognak az lett a vége, hogy Schumacher hátulról telibe találta Sennát és mindketten kiestek.

„Néhány percet szántam arra, hogy megnézzem a felvételeket, és látható, hogy először elindult jobbra, hogy védje a pozícióját a fékzónában, aztán visszahúzódott balra, egyenesen elém” – mondta a német versenyző dühösen.

„Nagyon mérges vagyok emiatt. Már Brazíliában is volt egy furcsa manővere, és bízom abban, hogy a hatóságok megértik ezt. Egy ’lekörözendő’ pilóta volt, nem volt igazán harcban a pontszerző helyekért.”

„Talán nem lehettünk volna esélyesek a győzelemre, de pontokat szerezhettünk volna” – tette hozzá Michael.

Senna szerint ő nem volt hibás, egyszerű versenybaleset volt az egész, és Michael félreértette.

„Nézzék, ez a verseny, ilyen dolgok pedig megtörténnek. Nem számítottam arra, hogy nekem hajt, arra számítottam, hogy a belső oldalon elmegy mellettem. Bizonyára egy kissé félreértett” – mondta.

„Jó volt a sebessége, nekem pedig fékeznem kellett. Mikor a tükörben láttam, úgy éreztem, hogy a belső ívre megy, ezért egy kicsit balra húztam, de aztán nekemjött.”

A sportfelügyelők a verseny után vizsgálják az esetet.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS