Emilia Romagna Nagydíj

Ne maradj le! Kövesd az imolai eseményeket az F1Világ Paddockban! Kattints!

Schumachert megbüntették Japánban

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Schumachert megbüntették Japánban

5000 eurós pénzbírsággal sújtották a Japán Nagydíj versenybírái a Mercedes GP hétszeres világbajnokát, Michael Schumachert.


5000 eurós pénzbírsággal sújtották a Japán Nagydíj versenybírái a Mercedes GP hétszeres világbajnokát, Michael Schumachert.

A német versenyző azért kapott büntetést, mert az egyik pénteki szabadedzésen szabálytalanul hajtott a bokszutcába, figyelmen kívül hagyta ugyanis a pit-lane kezdetét jelző bóját, s csak ez után sorolt be, ami ellentmond a Sportszabályzatban leírtaknak.

Több versenyzőt is vizsgálat alá helyezett egyébként a versenybíróság: a stewardok Lewis Hamilton, Bruno Senna, Sebastien Buemi és Heikki Kovalainen esetében arra voltak kíváncsiak, eleget tettek-e a sárga zászlós szabályoknak.

Végül úgy döntöttek, nem helyeznek kilátásba további szankciót, noha valamennyien úgy érték el legjobb szektoridőjüket a délutáni tréningen, hogy sárga zászlós jelzés volt érvényben Vitantonio Liuzzi versenyautója miatt.

A pályabírók a 2557 méteres szektor 278 méterében lengetettek sárga zászlókat, és miután a stewardok kielemeztek minden rendelkezésükre álló adatot, arra a következtetésre jutottak, hogy mind a négy versenyző lassított az incidens miatt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

Schumachert megbüntették Japánban
Az imolai F1-es időmérő végeredménye
Albon: Tegyenek kavicságyat a kanyarokba, és minden meg lesz oldva!
Ricciardo: Már elnézést kértem Verstappentől
A mongol kormány azt szeretné, ha az FIA megbüntetné Verstappent
Gasly: Életem legjobb időmérője volt!