Schumachert sokkolta, amit a Mercedesnél látott a szezonnyitón - F1VILÁG.HU

Schumachert sokkolta, amit a Mercedesnél látott a szezonnyitón

Még csak néhány hónapja dolgozik a Mercedesnek, Mick Schumacher azonban úgy érzi, már most rengeteget tanult a német istállónál. A fiatal pilóta elárulta, a Bahreini Nagydíjon valósággal sokkolta őt az, amit a garázsban látott.

Schumacher az elmúlt két szezont a Haas színeiben versenyezte végig a Forma-1-ben, az amerikai csapat azonban 2023-ra nem hosszabbította meg szerződését. Schumacher így az idei mezőnyben nem talált helyet magának, ám nem távolodott el az F1-től: a Mercedes tartalékversenyzője lett, és rengeteg időt tölt el a német csapat szimulátorában. A német versenyző nemrég részletesen beszélt a Mercedesnél eltöltött első hónapokról – azt mondja, lenyűgözte őt az, amit eddig látott az ezüstnyilaknál.

„Nagyszerűen sikerült beilleszkednem, mióta csatlakoztam a Mercedeshez” – fogalmazott az ifjú versenyző. „Mindenki nagyon nyitottan állt hozzám, és emiatt az első pillanattól kezdve, hogy beléptem a brackley-i gyárba, otthon éreztem magam. Sok időt töltöttem ott az első hónapokban, igazán lenyűgöző létesítmény.”

 

„2014-ben, fiatal versenyzőként már ellátogattam ide, és még a szimulátort is kipróbálhattam akkor, de most minden sokkal nagyobb annál, mint amilyen akkor volt” – magyarázta a 24 esztendős pilóta. „Egy korszerű létesítmény, nagyon lenyűgöző az, ahogy fel vannak építve a dolgok, és milyen részletesen átgondolt minden. Még mindig próbálok hozzászokni ahhoz a fajta felkészültséghez, amit itt látni, és igyekszem annyi információt magamba szívni, amennyit csak tudok.”

Schumacher azt reméli, mindaz a munka, amit a csapat angliai szimulátorában végez, hasznos lesz a német istálló számára a versenypályán.

„Mostanáig a legnagyobb figyelmet a szimulátorban való munkának szenteltem. Mivel már versenyeztem az új szabályok szerint épült versenyautóval, jól tudom, hogyan kell vezetni őket. Ez segített a mostani szerepkörömben, és remélhetőleg értéket is adott a csapatnak. Igyekszem egy extra szempár és erőforrás lenni a csapatnak, hogy segítsem a fejlesztési programjukat idén.”

Schumachert persze nemcsak a Mercedes brackley-i létesítménye nyűgözte le, hanem nagyon élvezi azt is, hogy Lewis Hamilton és George Russell oldalán dolgozhat. Azt mondja, rengeteget tanult már most a két kiváló pilótától.

„Lenyűgöző együtt dolgozni Lewisszal és George-dzsal is. Érdekes időszak ez számomra, mivel két fantasztikus versenyzővel dolgozhatok, amire nem mindig van lehetősége az embernek. Sokat tanultam arról, hogy mi fontos a versenyhétvégékhez közeledve. Az az érzésem, hogy már most rengeteg tudást szívtam magamra. Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar ennyi mindent tanulok majd ebben a szerepkörben.”

Fotó: Mercedes

A hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia persze nemcsak a Mercedes gyárában dolgozik, hanem ott van a csapattal a versenyhétvégéken is. Azt mondja, valósággal sokkolta az, hogy a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon mekkora mennyiségű információcsere volt csapaton belül.

„Versenyzőként az ember általában nem hallja azt, hogy mi folyik a mérnökök között, miközben a pályán van. Szóval hallgatni mindezt az edzéseken rendkívül érdekes volt. Valósággal sokkolt a dolog a bahreini szezonnyitón, nem számítottam arra a hatalmas mennyiségű információcserére, ami ilyenkor történik. Amit tényleg értékelek a mérnökökkel való munkában, hogy őszintén figyelnek rád, számít a véleményed, és ami különleges számomra érzelmi szempontból is, hogy sokan, akik most a csapatnál dolgoznak, már akkor is itt voltak, amikor édesapám itt versenyzett.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Schumachert sokkolta, amit a Mercedesnél látott a szezonnyitón
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük
Lassan nekilát a saját váltó fejlesztésének az Aston Martin

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!