Schumachert váltóhiba hátráltatta a versenyen

Kiábrándító eredményekkel zárta a belgiumi versenyhétvégét a Mercedes Forma-1-es csapata, bár a vasárnapi verseny során úgy tűnt, az időmérős küszködés után a csapatnak esélye lesz arra, hogy javítson.


Kiábrándító eredményekkel zárta a belgiumi versenyhétvégét a Mercedes Forma-1-es csapata, bár a vasárnapi verseny során úgy tűnt, az időmérős küszködés után a csapatnak esélye lesz arra, hogy javítson.

Michael Schumacher ugyanis parádésan versenyzett a futam nagy részében, volt, hogy a második helyen autózott az élen álló Jenson Button mögött.

Végül azonban a Mercedes tempója elfogyott a verseny végére, ráadásul a csapat az egykiállásos taktikát sem tudta véghez vinni egyik pilótájával sem.

Schumacher végül hetedik lett, és bár szeretett volna jobban szerepelni, úgy érzi, ez az eredmény volt reális.

„Nagyon élveztem 300. versenyemet, szórakoztató volt ez a sok küzdelem” – mondta a hétszeres világbajnok.

„De elvégre realistának kell lennünk, és azt kell mondjam, a pontszerzés nem olyan rossz eredmény, ha megnézzük, honnan rajtoltam. Még akkor sem, ha többet reméltem akkor, amikor a második helyen autóztam. De a verseny azon szakaszában az több volt annál, mint amit vártunk. Elég jól eljöttünk a rajt után, és követtük az egykiállásos taktikát.”

„Végül nem működött, így úgy döntöttünk, hogy kimegyünk friss gumikért, és azokkal támadunk. Ha nem tettük volna ezt, még hátrébb végeztem volna. De aztán elveszítettem a hatodik sebességi fokozatot, és nem tudtam támadni.”

Schumacher csapattársa, Nico Rosberg egész hétvégén szenvedett, a szombati időmérőnek pedig egy öt rajthelyes büntetés tudatában vágott neki.

„Eseménydús, ám kiábrándító hétvége volt ez számunkra, és kár, hogy egy hellyel lemaradtunk a pontszerzésről” – sajnálkozott a német.

„A váltócsere és a büntetés nélkül szerezhettem volna néhány értékes pontot. Jól rajtoltam, és 10 helyet előrelépve a középmezőnyben végeztem.”

„Egykiállásos stratégián voltunk, mert kockáztatnom kellett ahhoz, hogy előre tudjak lépni. Végül azonban nem működött a dolog, és később be kellett jönnünk újra a bokszba. Most alig várom már a monzai hétvégét. Keményen fogunk dolgozni azért, hogy jobb eredményeket érjünk el ennél.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS