Költségplafon-ügy

Schumachert zavarja, hogy egyesek a tények ismerete nélkül kritizálnak

A Haas csapatánál második Forma-1-es szezonját teljesítő Mick Schumacher szerint az embereknek időt kellene szánniuk arra, hogy megismerik a tényeket, mielőtt éles kritikákat fogalmaznak meg a versenyzők teljesítményével kapcsolatban.

A német pilótát rengeteg kritika érte a 2022-es szezon első felében nemcsak a vártnál gyengébb teljesítménye, hanem autótörései miatt is: Szaúd-Arábiában óriási tempónál bukott, Miamiban Sebastian Vettellel ütközött össze, Monacóban pedig szintén csúnyán összetörte versenyautóját. Schumacher azóta javuló formát mutat, a Brit Nagydíjon megszerezte első F1-es pontjait is, Ausztriában pedig újra a top 10-ben tudott végezni. A fiatal pilóta ugyanakkor jól emlékszik még azokra a kritikákra és szitkokra, amiket vele kapcsolatban fogalmaztak meg egyesek.

„Az emberek arra fókuszálnak, hogy címlapokat generáljanak” – mondta Schumacher a Motorsport.com című internetes lapnak adott interjújában. „Igen, megértem, hogy pénzt kell csinálniuk, és meg kell tenniük bizonyos dolgokat. Másfelől viszont értékelném, ha esetleg időt szánnának arra, hogy a tényekre alapoznak.”

Hirdetés
 

Bár a fent említett incidensek főként vezetői hiba miatt következtek be, voltak pillanatok, melyekkel kapcsolatban a külső szemlélők nem lehettek tisztában a valós tényekkel, mégis véleményt formáltak – ilyen volt például Schumacher spanyolországi felfüggesztésproblémája.

„Nem igazán akarok reflektálni ezekre ismét, vagy visszatérni ezekhez. Tudom, mire vagyok képes. Tudom, mit érek. Szóval erre fókuszálok. Egyszerűen csak próbálom a legjobbat nyújtani, és alapvetően ennek elégnek kellene lennie ahhoz, hogy jól teljesítsek, mert így volt ez a Forma-2-ben, a Forma-3-ban, de még a Forma-4-ben is. Minden bajnokságban, melyben versenyeztem az alsóbb kategóriákban, képes voltam a második vagy első helyen végezni. Szóval nem látom okát annak, miért ne tehetném ugyanezt meg a Forma-1-ben is.”

Schumacher azt mondja, a monte-carlói baleset után kellett egy mélyebb önértékelést végeznie, ami hozzásegítette őt ahhoz, hogy javítson teljesítményén.

„Tudtam, hogy valamit csinálnom kell, hogy javítsak a teljesítményemen. Azt gondolom, reflektálnom kellett mindenre, ami történt, de arra is, hogy miért vagyok itt a Forma-1-ben. Nagyrészt azért, mert imádom a sportot. Szóval tényleg erre fókuszálok, és azt mondtam magamnak, oké, azért csinálom ezt, mert imádom, és ha nem akarom csinálni, nem is kell csinálnom. És ez segített nekem abban, hogy újra pozitív tudatállapotba kerüljek. És aztán sikerült is jó munkát végeznem.”

Bár a nyári szünet előtti versenyeken Schumacher nem tudott újabb pontokat szerezni, a Haas versenyzője magabiztosan várja az augusztus végi folytatást.

„Úgy érzem, hogy talán elvesztünk egy kicsit a beállításokkal az év elején” – magyarázta a német tehetség. „Szinte elölről kellett kezdenünk mindent, és aztán a nulláról felépíteni újra. Ha megnézzük, hogyan álltunk azokon a versenyeken, és összevetjük azzal, amit ma el tudunk érni a beállításokkal, akkor azt gondolom, nagyon-nagyon elégedettek lehetünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Schumachert zavarja, hogy egyesek a tények ismerete nélkül kritizálnak
McLaren: A szezon utolsó köréig eltarthat a harc az Alpine-nal
Binotto: Ha jobban sikerül a rajt, nyertünk volna Szingapúrban
Az Aston Martint is meglepte, hogy szabályszegéssel vádolják

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!