Friss hírek

Schumi a KERS miatt nem futott mért kört a Q3-ban

A kinetikus energia-visszanyerő rendszer meghibásodása miatt nem tudott mért kört futni a Spanyol Nagydíj időmérő edzésének utolsó etapjában a hétszeres világbajnok Michael Schumacher.


A kinetikus energia-visszanyerő rendszer meghibásodása miatt nem tudott mért kört futni a Spanyol Nagydíj időmérő edzésének utolsó etapjában a hétszeres világbajnok Michael Schumacher.

A Mercedes versenyzője a tizedik rajthelyről kezdheti meg a vasárnapi futamot. Schumacher a kvalifikációt követően elmondta, a KERS meghibásodása miatt úgy döntöttek, a keményebb keverékkel mégis pályára gurulnak a Q3-ban, ám miután riválisaik nem cselekedtek hasonlóan, úgy döntöttek, visszagurulnak a bokszba.

Schumacher tehát nem futott mért kört az utolsó szakaszban, így a Mercedes szabadon dönthet arról, milyen taktikával – és milyen gumival – sorakoztatja fel a rajtrácsra a hétszeres világbajnokot.

„Sajnos a Q3-ban a KERS-rendszerem nem működött, de a lehető legjobban reagáltunk rá” – mondta Schumacher.

„Úgy döntöttünk, hogy kimegyünk a kemény keverékkel, hogy reagálni tudjunk, ha más autók hasonlóan cselekszenek. Mivel senki sem tett így, mért idő nélkül visszajöttünk a bokszba, szóval holnapra megválaszthatjuk a stratégiánkat.”

„Természetesen megpróbálok újabb jó rajtot venni, szeretnék javítani néhány pozíciót rögtön a verseny elején. A DRS-nek, illetve a KERS-nek köszönhetően az előzés még Barcelonában is lehetséges, szóval fontos, hogy jól használjuk a Pirelli abroncsait, ráadásul egy garnitúra friss gumit meg is spóroltam. Természetesen megpróbálom a legjobbat kihozni ebből.”

Schumacher csapattársa, Nico Rosberg hetedik lett, ám elmondása szerint nem csalódott, mert tudja, hogy az MGP W02-es tempója sokkal jobb lesz a versenyen.

„Ezen a hétvégén a versenytempóra fókuszáltunk, tehát várható volt, hogy kissé szenvedünk majd az időmérőn” – nyilatkozta Rosberg.

„Azonban nem vagyok csalódott a hetedik hely miatt, mert holnap erősebbnek kell lennünk a versenyen, és hiszem, hogy jobban szerepelhetünk majd, mint Isztambulban.”

„Van egy szett friss gumim, ami jó, és remélem, hogy a megfelelő stratégiával előreléphetünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!