Friss hírek

Segítenek a rajongóknak az Ausztrál GP szervezői

A Forma-1-es Ausztrál Nagydíj szervezői mindent megtesznek azért, hogy rajongóiknak ne okozzon komoly problémát az, hogy nemrég változtattak a jövő évi évadnyitó verseny időpontján.


A Forma-1-es Ausztrál Nagydíj szervezői mindent megtesznek azért, hogy rajongóiknak ne okozzon komoly problémát az, hogy nemrég változtattak a jövő évi évadnyitó verseny időpontján.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa (WMSC) nemrégiben jelentette be, hogy április 3. helyett március 20-án rajtol majd a 2016-os Forma-1-es világbajnokság Melbourne-ben.

Hirdetés
 

Miután kevesebb mint fél év van hátra az ausztrál futamig, a szervezőknek bőven okoz fejfájást a változás – ám igyekeznek megbirkózni ezzel.

„Nyilvánvaló, hogy április 3-ra készültünk” – mondta Andrew Westacott, a promóter AGPC ügyvezető-igazgatója.

„De rendezvényszervezőként egy új dátum azt jelenti, hogy minden tevékenységünket egy másik napra időzítjük, szóval logisztikailag ez egy szokványos üzleti folyamat.”

„Ami viszont a rajongókat illeti, nos, itt már nem erről van szó. Sok-sok hazai szurkoló már lefoglalta szállását, nemzeti, vagy nemzetközi utazását.”

„Bizonyos esetekben különféle turisztikai programhoz kapcsolták látogatásukat, elmennek például Sydney-be, Gold Coastra, Queenslandbe, vagy vidékre, szóval rengeteg dolgot kell megoldani.”

„Úgyhogy ezen dolgozunk leginkább, egyeztetünk a hotelekkel, a légitársaságokkal és egyéb turisztikai szolgáltatókkal, hogy az ausztrál turizmus úgy egészében rugalmas legyen, amennyire csak lehet, hogy a rajongóink ne szenvedjék meg a változást pénzügyileg.”

„Nem szeretnénk, hogy több pénzbe kerüljön nekik, illetve, hogy ki kelljen fizetniük különféle díjakat a foglalásuk időpontjának megváltoztatására.”

Westacott ígéretet tett arra, visszafizetik a teljes jegyárat azoknak a rajongóknak, akik a módosult időpont miatt nem tudnak részt venni a versenyen.

„Szeretnénk helyesen cselekedni, hiszen nem a mi, vagy az ügyfeleink hibája az, hogy változtak a dolgok. Mi azért vagyunk itt, hogy gondoskodjunk a szurkolókról. Pontosan tudjuk, hogy ők az egyetlenek, akiknek igazából alkalmazkodniuk kell.”

Az időpont-módosítás egyik hátránya, hogy a versenyhétvége most az iskolai szüneten kívülre esik.

„Most már nem olyan jó a családoknak” – magyarázta a promóter.

„Az előző időpont esetében csütörtökön és pénteken nagyon sok apuka, anyuka és gyermek látogatott volna ki. Kár érte, noha nem győzőm hangsúlyozni, hogy optimista ausztrálként mindent megteszünk azért, hogy maximalizáljuk az új időpont előnyeit.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!