Sehogy sem állnak még az egyeztetések Alonso jövőjéről - F1VILÁG.HU

Sehogy sem állnak még az egyeztetések Alonso jövőjéről

HIRDETÉS
Nem kezdett még el tárgyalni a folytatásról jelenlegi csapatával, az Alpine-nal a Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso. A spanyol szerződése év végén lejár, és bár folytatni akarja a versenyzést, nincs garancia arra, hogy 2023-ban is a francia istállónál marad.
Fernando Alonso (ESP) Alpine F1 Team celebrates his second position in qualifying parc ferme.  Canadian Grand Prix, Saturday 18th June 2022. Montreal, Canada.

A 40 esztendős Alonso a jelenlegi Forma-1-es mezőny legidősebb és legrutinosabb tagja – tavaly tért vissza az Alpine csapatával, miután két évet a sorozattól távol töltött. Bár beletelt pár versenybe, mire formába lendült, Alonso tavaly több pontot tudott gyűjteni, mint csapattársa, Esteban Ocon, és idén is jó formát mutat, a múlt hétvégi Brit Nagydíjon idei legjobb eredményét érte el azzal, hogy az ötödik helyen intette le a kockás zászló.

A kétszeres világbajnok többször nyilatkozta már, szeretne még pár évig versenyezni az F1-ben, szerződése azonban a szezon végén lejár, helyére ráadásul jó eséllyel pályázik Oscar Piastri – igaz, a legfrissebb hírek szerint az ausztrál pilóta a Williamshez szerződhet jövőre. Alonso ugyanakkor még nem kezdett egyeztetni csapatával, elmondása szerint ugyanis szeretne az előtte álló versenyekre fókuszálni.

„Eddig nem igazán kezdtük el a tárgyalásokat” – mondta a spanyol versenyző. „A célom, ahogy mondtam is korábban, hogy folytassam. De a nyári szünetig szeretnék erre a júliusi időszakra fókuszálni. Még három versenyünk van addig, és pontokat kell szereznem, mert az első kilenc futamon egy kicsit balszerencsés voltam.”

Otmar Szafnauer, az Alpine csapatfőnöke ugyancsak arról beszélt, az augusztusi nyári szünetig nem ülnek le egyeztetni a folytatásról.

„Nem igazán kezdtünk még el részletesen egyeztetni Fernandóval, de meggyőződésem, hogy a szünet után megtesszük” – fogalmazott a szakember.

Alonso jelenleg az összetett pontverseny 10. helyét foglalja el 28 megszerzett ponttal, míg az Alpine 5. a csapatok versenyében 67 egységgel.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!