„Senki sem tudta, mi az” – Sargeant magányos utat járt be az F1 előtt - F1VILÁG.HU

„Senki sem tudta, mi az” – Sargeant magányos utat járt be az F1 előtt

HIRDETÉS
Az Egyesült Államok új F1-es sztárja, Logan Sargeant idén a Williams istállójánál debütálhat. A Forma-1-es lehetőséggel élete nagy álma vált valóra, az ide vezető útja azonban nem volt zökkenőmentes.
Logan Sargeant (USA) Williams Racing
United States Grand Prix, Friday 21st October 2022. Circuit of the Americas, Austin, Texas, USA.

Az utóbbi évek során elképesztő népszerűségre tett szert a Forma-1 az Egyesült Államokban: a kezdőlökést a Netflix adta meg a Drive to Survive című sorozattal, ami előbb teltházas texasi nagydíjat, majd Miami és Las Vegas érkezését eredményezte a versenynaptárban. Az ország idén ráadásul Logan Sargeant személyében egy saját pilótát is a mezőnyben tudhat, így az USA Európa mellett lassan az F1 másik fellegvárává válik.

A Williams a napokban tartotta meg az idei autóbemutatóját, ahol természetesen Sargeant számított az egyik fő beszédtémának. A floridai születésű pilóta az esemény kapcsán betekintést nyújtott a múltjába és az F1 felé vezető útjába, amivel kapcsolatban már 12 éves korában meg kellett hoznia egy nagy döntést.

„Fiatal koromban eljutottam arra a pontra, hogy döntenem kellett. Azt kerestük, hol találhatók a legerősebb mezőnyök, és mindig Európa, Európa, Európa volt a válasz. Ott kellett lennem, ha a legjobbak ellen akartam versenyezni. 12 éves koromban vetettem bele magam az európai gokartos világba. A családom is velem jött, az első néhány évben együtt éltünk. Egy évet bentlakásos iskolában is eltöltöttem, az érdekes élmény volt” – magyarázta a pilóta, akinek döntését sok ismerőse akkoriban nem is értette, hiszen az F1 akkor még csak egy szűk rajongói bázissal rendelkezett az Államokban.

Nem hiszem, hogy akkoriban bárki egyáltalán tudta volna, miről volt szó. Vicces, mert néha rám írnak emberek azzal, hogy ’hé, most szembesültem vele, milyen nagy dolog is volt az F1’. Ma már teljesen más a helyzet. Odaát már mindenki ismeri az F1-et. Jó ezt látni.”

Sargeant a mai napig Londonban lakik, ahol időről időre meglátogatja őt a családja. Elmondása szerint a száguldó cirkuszba vezető út a fentiek miatt időnként magányos volt, de a tények igazolják, hogy megérte. 2021 őszén került be a Williams tehetséggondozó programjába, egy évvel később pedig már F1-es ülést ajánlott neki az istálló. Csapattársa a negyedik szezonjára készülő Alex Albon lesz, aki maga is megjárta a hadak útját az F1-ben. Sargeant abban bízik, tud majd tanulni Albontól, de ezzel párhuzamosan nem fél a saját útját járni.

„Nem szeretnék túlzottan rá támaszkodni. Úgy érzem, ki kell járnom a saját utamat. Végül is ez fejleszti igazán az embert. Szeretném gyorsan letudni az alkalmazkodás időszakát, de tudom, hogy lesznek nehézségek. Remélhetőleg hamar túl leszek rajtuk” – tekintett előre a floridai pilóta.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!