Senna: Anyagi gondokkal küzd a Hispania

Bruno Senna bevallotta, hogy csapata anyagi problémái miatt nem tudta olyan sebességgel és mértékben fejleszteni idei versenygépét, ahogy azt a szezon kezdete előtt tervezte.


Bruno Senna bevallotta, hogy csapata anyagi problémái miatt nem tudta olyan sebességgel és mértékben fejleszteni idei versenygépét, ahogy azt a szezon kezdete előtt tervezte.

A Hispania többhónapos huzavona után, Jose Ramon Carabante spanyol üzletember érkezését követően menekült meg a totális csődtől, majd tesztelés nélkül, nulla kilométerrel a háta mögött vágott neki az idei bajnokságnak Bahreinben.

A spanyol bázisú alakulat már a tengerentúli versenyeken szakított az autóját tervező és építő Dallarával, és mivel nem sikerült izmos szponzorokat maga mögé állítania, képtelen volt a tervezett ütemben fejleszteni versenyautóját, amely eddig a mezőny leglassabb modellje.

„Úgy gondolom, hogy az anyagi korlátok még több nehézséget okoztak az autó fejlesztése terén, ez volt a leginkább hátráltató tényező” – mondta Senna a brazil médiának még az elmúlt héten.

„Azonban a csapat mindenkit biztosított afelől, hogy megvan a megfelelő anyagi háttere ahhoz, hogy végigversenyezze az idei szezont. Viszont senki ne várja azt tőlünk, hogy komolyabb dolgokat teszteljünk a futamhétvégéken, ahogy azt a Red Bull teszi.”

„Sokkal ritkábban tudunk előrukkolni új dolgokkal, és ez nem a legjobb a Forma-1-ben, ahol folyamatosan fejlesztened kell, hogy versenyképes tudj maradni, és harcba tudj szállni az ellenfelekkel.”

A brazil versenyző azt is elmondta, hogy nagyon nehéz dolguk van a kiscsapatoknak, melyek azért harcolnak, hogy életben maradjanak ebben a nem éppen rózsás gazdasági helyzetben.

„Néhány jelenlegi csapatnak garanciái vannak arra, hogy ott lesznek a jövő évi bajnokságban, különösebb aggodalom nélkül” – folytatta. „A jelenlegi helyzet nagyon nem egyszerű a Forma-1-ben.”

„Bár nagyon boldog lennék, ha azt mondhatnám, hogy a csapat ott lesz a jövő évben, úgy gondolom, hogy a Hispania és más csapatok is ugyanazt mondják, mégpedig azt, hogy ’ez nem ilyen egyszerű’.”

Senna azt is megerősítette, hogy csapata tárgyalásokat folytat a tavalyi évben a sportágból távozó Toyotával, hogy összehozzon a japánokkal egy technikai partneri együttműködést.

„Tárgyalásban állunk a Toyotával, de a helyzet nem olyan egyszerű. A Hispaniának szüksége van az FIA homologizációjára, hogy használhassa azokat a (Toyota) alkatrészeket. A dolgok egy kicsit bonyolultabbak.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!