Senna biztos abban, hogy bekerül a Forma-1-be - F1VILÁG.HU

Senna biztos abban, hogy bekerül a Forma-1-be

HIRDETÉS

Bruno Senna meg van győződve arról, hogy jövőre már a forma-1-es mezőnyt erősítheti, miután tavaly az utolsó pillanatban kellett megtudnia, hogy a Honda utódcsapata, a Brawn GP honfitársát, Rubens Barrichellót szerződteti helyette az idei évre.

Bruno Senna meg van győződve arról, hogy jövőre már a forma-1-es mezőnyt erősítheti, miután tavaly az utolsó pillanatban kellett megtudnia, hogy a Honda utódcsapata, a Brawn GP honfitársát, Rubens Barrichellót szerződteti helyette az idei évre.

A néhai Ayrton Senna unokaöccse a tavalyi évben a második helyen végzett a GP2-ben, majd a télen tesztlehetőséget kapott a Hondától, és minden esélye megvolt arra, hogy Jenson Button csapattársaként, már idén bemutatkozhasson a Forma-1-ben.

Azonban azzal, hogy a Honda kivonult a sportból, változott a helyzet, és az új tulaj, Ross Brawn végül úgy döntött, változatlan felállással folytatja az idei évben, így a brazil versenyző a Le Mans szériába igazolt, hogy ott készüljön a visszatérésre.

“Azt gondolom, igen jók az esélyem arra, hogy jövőre a Forma-1-ben versenyezzek, mindezt 90 százalék körülire teszem” – mondta Senna a riportereknek a szezonzáró futamnak helyet adó Abu Dhabiban.

“Nagyon elégedett vagyok ezzel, főleg hogy egy nehéz éven vagyok túl. Néha azon vettem észre magam, hogy távol kerültem a Forma-1-től, de szépen lassan megpróbáltunk ismét nyerő pozícióba kerülni.”

“Természetesen az évad eleje nagyon nehéz volt, hiszen mindenki a dupla diffúzorral, és az új szabályokkal volt elfoglalva, így nehéz volt kapcsolatba lépni a csapatokkal, mert sokkal nagyobb problémáik is voltak, mint a versenyzők.”

“De végül sikerült kapcsolatba lépni, és feltérképeztük, hogy mik a lehetőségeink, és ezt követően már csak ezekre a lehetőségekre fókuszáltunk, így most itt állunk, közel a szerződéskötéshez” – folytatta Senna, aki úgy érzi, hogy talán már a jövő hétvégén, hazai versenyén bejelentést tehet Interlagosban.

A brazil pilóta azt is megerősítette, hogy két új csapattal előrehaladott tárgyalásban áll, azonban jobban örülne annak, ha már egy meglévő, tapasztalattal rendelkező alakulathoz igazolhatna bemutatkozó évében a Forma-1-ben.

“Az új csapatok közül a Campos és a Virgin (Manor) van a lista elején, szóval tárgyalunk velük, de még túl korai bármit is mondani” – magyarázta. “Ha az ajánlat megfelelő, akkor viszont jobban szeretnék egy olyan csapathoz igazolni, amely jelenleg is a mezőnyt erősíti.”

Bár a Force India nagy valószínűséggel változatlan felállással, az Adrian Sutil-Tonio Liuzzi párossal kezdi meg a következő bajnokságot, Senna elhintette, hogy az indiai csapat is szóba jöhet számára a 2010-es idényre.

Hirdetés

“Még mindig tárgyalásban állunk velük, de várnunk kell, és majd meglátjuk” – magyarázta a brazil pilóta, aki úgy érzi, nem vesztegette el az idei évet azzal, hogy a Le Mans szériába igazolt, hiszen kamatoztatni tudja majd tudását a jövő évben a királykategóriában.

“Sikeresen teljesítettem a Le Mans szériában: három futam alatt két dobogós helyezés, ami nem rossz egy kezdőtől. Sikerült különböző tapasztalatokat gyűjtenem, ami hasznos lesz a jövőben. Most már tudom, miként kell spórolni az üzemanyaggal, és a gumikkal, ami a tankolás betiltása miatt, még fontosabb lesz a jövő évben a Forma-1-ben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!