Friss hírek

Senna egyre közelebb a Forma-1-hez

Bruno Senna elárulta, hogy már nagyon közel áll ahhoz, hogy nagybátyja, a néhai Ayrton Senna nyomdokaiba lépjen, és a következő idényben bemutatkozzon a Forma-1-ben.

Bruno Senna elárulta, hogy már nagyon közel áll ahhoz, hogy nagybátyja, a néhai Ayrton Senna nyomdokaiba lépjen, és a következő idényben bemutatkozzon a Forma-1-ben.

A 26 éves versenyző nagy valószínűséggel a jövő évben bemutatkozó Campos Meta Racing istálló színeiben debütálhat az F1-ben, de hozzátette, hogy más csapatokkal is tárgyalásban áll.

“A tárgyalások tovább folynak a Campos istállóval” – mondta Senna a BBC Sportnak.
“Nagyon úgy tűnik, hogy az egyik új csapathoz csatlakozom 2010-ben, és már nagyon közel állunk ahhoz, hogy egy kiváló szerződést kössünk a Forma-1-ben.”

A brazil versenyző, aki az idei évben a Le Mans szériában versenyzett, miután a második helyen végzett a GP2-es bajnokságban 2008-ban, elárulta, hogy az US F1 kivételével, az összes új csapattal (Campos, Manor, Lotus) kapcsolatban áll.

Azt viszont már most kizárta, hogy nagybátyja egykori csapatához, a Team Lotus F1-hez szerződik, amely elmondása szerint teljesen más, mint a régi Lotus istálló volt.

Senna bízik abban, hogy a november elsején megrendezésre kerülő szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjig aláírhatja jövő évre szóló szerződését és bejelentést tehet, ám addig még mérlegelnie kell a lehetőségeit.

“Egy olyan csapatot szeretnék, amelyben megvan a potenciál, hogy jó eredményeket tudjak elérni, és egyenletesen tudjak teljesíteni” – magyarázta. “Nagyon fontos, hogy jövőre ott legyek a Forma-1-ben, mert ha ez nem sikerül, akkor talán mindennek vége.”

“Az új csapatoknál van a legnagyobb esélyem. Több lehetőség van még, de úgy tűnik, hogy már nagyon közel állunk a szerződés véglegesítéséhez. Már alig várom a következő idényt.”

Bruno természetesen tisztában van azzal is, hogy a Senna név milyen terhet jelent, hiszen mindenki azonnali sikereket vár tőle. A brazil pilóta azonban úgy gondolja, hogy már megtanulta kezelni a nyomást, így ez nem lehet gond számára a jövő évben.

“Természetesen hatalmas a nyomás rajtam, és mindenki sokat vár tőlem, azonban ilyen az autóversenyzés, és meg kell tanulnod, miként kezeld mindezt” – folytatta. “Sokszor csak akkor jön elő a nyomás, amikor sikeres vagy, de talán jobb így kezdeni, és megtanulni, hogyan birkózz meg vele.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!