Senna előtt tiszteleg monacói fényezésével a McLaren F1-es csapata - F1VILÁG.HU

Senna előtt tiszteleg monacói fényezésével a McLaren F1-es csapata

HIRDETÉS
Ayrton Senna emléke előtt tisztelegve különleges fényezéssel küldi pályára versenyautóit a hétvégi Monacói Nagydíjon a McLaren Forma-1-es csapata.
MCL38 Senna Monaco livery - Front

„A Senna Brand és a McLaren Racing hivatalos fő partnere, az OKX együttműködésével létrejött “McLaren SENNA presented by OKX” kampány Senna hihetetlen örökségét ünnepli. A különleges fényezés tiszteletadás neki, emlékeztetve életére és hatására a McLarenre és a Forma-1-re, harminc évvel halála után. Az élénk sárga, zöld és kék színvilágot ikonikus sisakja ihlette, és a 2024-es Monacói Nagydíj hétvégéjén látható lesz az MCL38-as autón – áll a McLaren által kiadott közleményben.”

Senna a McLaren legsikeresebb versenyzője, 1988 és 1993 között versenyzett a csapatnál, 41 nagydíjgyőzelméből 35-öt itt szerzett, valamint három egyéni világbajnoki címet és négy konstruktőri bajnoki címet nyert a wokingi csapattal. Senna és Monaco neve összeforrt, hat győzelmével kiérdemelte a “Monaco királya” címet, beleértve az 1989 és 1993 közötti öt egymást követő győzelmét. Ezért a monacói pálya szimbolikus helyszín a csapat számára, hogy megünnepeljék őt.

A McLaren Automotive szintén tiszteleg Ayrton Senna öröksége előtt, bemutatva a McLaren Senna utcai autó egyedi változatát. A Senna Sempre nevű különleges McLaren Senna hasonló dizájnelemeket hordoz, mint a Forma-1-es festés. A McLaren Special Operations által készített és kézzel festett színes festés Senna sisakját idézi, keverve a sárga, zöld és kék színeket, miközben ügyesen alkalmazott pontmátrixos portrékat és további Senna utalásokat is tartalmaz.

A csapat is Senna inspirálta felszerelést visel majd a hétvégén, Lando Norris és Oscar Piastri egyedi versenyzői öltözékben versenyez ezen a hétvégén.

Zak Brown, a McLaren Racing vezérigazgatója, kifejtette: „A csapat büszke arra, hogy elismerheti és ünnepelheti Ayrton Senna rendkívüli életét és örökségét ezzel a McLaren-festéssel. Senna továbbra is a Forma-1 legnagyobb ikonjának és a McLaren legtöbb sikert elért versenyzőjének számít. Hatása a McLarenre óriási, nemcsak versenyeredményei révén, hanem jelenléte által is a csapatban, és most már öröksége által is, így megtiszteltetés az ő legszínpompásabb pályáján az ő színeiben versenyezni.”

„Nagyszerű együttműködni a ‘McLaren SENNA presented by OKX’ kampányban a Senna Branddel, az OKX hivatalos bemutató partnerünkkel és kollégáinkkal a McLaren Automotive-nál. Halálának harmincadik évfordulója alkalmából a csapat úgy döntött, hogy egyik kedvenc és legsikeresebb versenypályáján, Monacóban ünnepli meg a legendás versenyzőt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!