A Hungaroringről jelentkezünk! Kövesd velünk a Magyar Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Senna gyors bizonyításra készül a Forma-1-ben

A néhai Ayrton Senna unokaöccse, Bruno Senna tisztában van azzal, hogy nem lesz egyszerű dolga jövőre a Forma-1-ben, és elmondta, hogy nem vezetéknevével, hanem a teljesítményével akar kitűnni a mezőnyből.

A néhai Ayrton Senna unokaöccse, Bruno Senna tisztában van azzal, hogy nem lesz egyszerű dolga jövőre a Forma-1-ben, és elmondta, hogy nem vezetéknevével, hanem a teljesítményével akar kitűnni a mezőnyből.

A brazil pilóta, aki az idei évet a Le Mans szériában töltötte, miután második lett a GP2-ben 2008-ban, jövőre az egyik új csapat, a spanyol Campos Meta színeiben bemutatkozhat a Forma-1-ben.

Senna tudja, hogy jól csengő vezetékneve miatt komoly nyomás lesz rajta, de úgy érzi, ez nem jelenthet problémát számára, és nagyon bízik abban, hogy gyorsan megismerteti keresztnevét a rajongókkal.

“Bízom abban, hogy rövid időn belül mindenki rám, Brunóra, nem pedig nagybátyám vezetéknevére fog emlékezni” – mondta a háromszoros világbajnok unokaöccse a keddi sajtótájékoztatón Spanyolországban.

“Megtanultam ezzel együtt élni, és bár megvallom, hogy sokat segített a kezdetekben, különösen a szponzorok felkutatásakor, és a szerződések megkötésekor, de ahhoz, hogy versenyző legyél ennél jóval több kell, született tehetségnek kell lenned.”

Senna már első évében a pontszerzést tűzte ki célul maga elé, és azt szeretné, ha segítségével a Campos lenne a legeredményesebb újonc csapat a mezőnyben.

“Pontokat szeretnék szerezni új csapatomnak, és azt szeretném, ha mi lennénk a legjobbak az újoncok közül. Hosszú távon pedig mi más is lenne a célom, mint a bajnoki cím megszerzése. Azzal, hogy itt vagyok, nem érem be” – tette hozzá.

Campos nagyon örül annak, hogy sikerült megszereznie Senna szolgálatait, akivel elmondása szerint egy két évre szóló, opciós szerződést kötött. A csapattulajdonos szerint rengeteg van a fiatal brazilban.

“Néhány évvel ezelőtt már le akartam igazolni őt a GP2-es csapatomba” – mondta a spanyol szakember az EFE hírügynökségnek. “Szinte nulla tapasztalattal, hasonló köridőket futott a Hondával a tavalyi novemberi teszten, mint (Jenson) Button. Biztos vagyok abban, hogy még rengeteg van benne.”

A többi új csapathoz hasonlóan, a Campos is a Cosworth egységes motorjait fogja használni a következő három évben. Bár sokan azt gondolják, hogy a brit motorgyártó lemaradásban lesz a többiekkel szemben, a csapattulajdonos szerint az erőforráson semmi nem fog múlni.

“A Cosworth kiváló munkát végez a motoron, amiről azt mondják, nagy meglepetés lehet” – folytatta. “Örülnék, ha közel lenne a Mercedes és a Ferrari szintjéhez, de a próbapadról kéthetente érkező adatok szerint ott is van. Már csak a nyomatékgörbén kell javítani.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!