Senna: Még semmi nem dőlt el a Renault-nál

Ugyan szerdán eldőlt, hogy Robert Kubica a 2012-es idény rajtjakor biztos nem foglalhat majd helyet a Lotus Renault GP egyik versenygépében, Bruno Senna szerint a gárda versenyzői felállása továbbra sem tisztázott.


Ugyan szerdán eldőlt, hogy Robert Kubica a 2012-es idény rajtjakor biztos nem foglalhat majd helyet a Lotus Renault GP egyik versenygépében, Bruno Senna szerint a gárda versenyzői felállása továbbra sem tisztázott.

Kubica tegnap jelentette be, hogy – noha rehabilitációja jól halad – nem tudja vállalni a szereplést a következő szezon elején, így a jövőre már Lotus néven futó alakulat több versenyzőt is kiértékel majd a téli felkészülési időszakban.

Bruno Senna neve is az esélyesek között szerepel, a brazil azonban elárulta, a versenyzői kérdés még messze nem tisztázott a brit-francia alakulatnál.

„Kubica bejelentése részemről semmit sem változtat” – mondta Senna Brazíliában.

„Dolgozom azon, hogy meggyőzzem a csapatot arról, hogy maradhassak, de nagyszerűek az ellenfelek.”

A 28 éves versenyző hozzátette, a tehetség mellett persze az is sokat nyom a latba, hogy ki, mennyi pénzzel érkezik a csapathoz.

A gárda másik versenyzője, Vitaly Petrov például korábban úgy nyilatkozott, a Renault bármikor „kivásárolhatja” őt szerződéséből, így kontraktusa – és szponzori háttere – ellenére távozhat a csapattól.

„Ezt nehéz véleményezni, mivel nem olvastam Petrov szerződését, szóval nincsenek információm” – mondta Senna.

„Igazából nem aggódom amiatt, hogy kié lesz a másik ülés. [Romain] Grosjean a harmadik számú versenyző, de mindenki, aki jelenleg piacon van, ellenfélnek számít – Rubens [Barrichello] például óriási tapasztalattal rendelkezik.”

„Meg kell várnunk, miképp dönt a csapat. Kielégítő megbeszéléseket folytatunk a szponzorokkal és a csapattal egyaránt. A gárdánál elégedettek velem, de nagyobb következetességet várnak. Voltak hullámvölgyeim, és szükségem van arra, hogy 2008-as GP2-es szereplésem után egy újabb teljes szezont versenyezzek végig.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!