Friss hírek

Senna: Nehéz lesz a pontokért harcolni

Nem lesz könnyű dolga a Williams alakulatának, ha 2012-ben rendszeresen pontokért akar harcba szállni – állítja a gárda újonnan szerződtetett versenyzője, Bruno Senna.


Nem lesz könnyű dolga a Williams alakulatának, ha 2012-ben rendszeresen pontokért akar harcba szállni – állítja a gárda újonnan szerződtetett versenyzője, Bruno Senna.

A grove-i istálló tavaly Forma-1-es története legrosszabb idényét szenvedte el: mindössze 5 pontot szerzett, és a konstruktőri tabella kilencedik helyén zárt.

Hirdetés
 

Habár a csapat bíztatóan szerepelt az előszezoni teszteken, Bruno Senna szerint nem lesz könny dolguk, ha csapattársával a legjobb tíz között akarnak végezni.

„A csapat szándéka, hogy visszakerüljünk a legjobb tízbe, de ez nem lesz könnyű, mert elég nagyot kellene ugrani a tavalyi teljesítményünkhöz képest” – mondta a brazil a GPUpdate.net című internetes lapnak nyilatkozva.

„De ez a célunk, és az előszezoni teszteken látottakból kiindulva versenyképesebbek vagyunk. Nagyon szoros lesz a küzdelem azon versenyzők között, akik a legjobb tíz nyomában vannak, de nagyon keményen fogunk próbálkozni azért, hogy ott legyünk, és hogy pontokat szerezzünk.”

„Az autó jó tulajdonságokkal rendelkezik. Azt hiszem, elég potenciállal rendelkezünk ahhoz, hogy javítsunk rajta, hogy tovább gyorsuljunk. És eddig a versenygép meglehetősen versenyképesnek is mutatkozott. Sok kilométert meg tudtunk tenni, és könnyű a határon autózni. És azt hiszem, a gumik használatán is javítani tudunk majd, ami szintén jó hír számunkra.”

Arra a kérdésre, hogy véleménye szerint az FW33-as versenygép miképp teljesít majd jövő hétvégén, Ausztráliában, Senna a következőképp felelt: „Még nehéz megmondani, hol is állunk a többi csapathoz képest. A megbízhatóság jó, az előszezon során 18 versenytávot teljesítettünk. Azt hiszem, ez jó megbízhatóságról árulkodik, a felmerült problémákat kielemeztük és a legtöbbet már meg is oldottuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!