Friss hírek

Senna: Óriási siker lenne, ha célba érkeznénk

Bruno Senna elmondta, hogy győzelemként élné meg, ha sikerülne befejeznie pályafutása első forma-1-es versenyét a vasárnapi Bahreini Nagydíjon, amit az utolsó előtti pozícióból kezdhet meg a mai időmérőt követően.


Bruno Senna elmondta, hogy győzelemként élné meg, ha sikerülne befejeznie pályafutása első forma-1-es versenyét a vasárnapi Bahreini Nagydíjon, amit az utolsó előtti pozícióból kezdhet meg a mai időmérőt követően.

A Hispania Racing F1 Team úgy érkezett meg a szezonnyitónak helyet adó Bahreinbe, hogy egyetlen teszten sem vett részt, így nem volt alkalma tesztelni a Dallara által tervezett és fejlesztett versenygépét, amivel ráadásul még gondok is voltak a szabadedzéseken.

Senna volt egyébkélt a szerencsésebb, mert csapattársával, Karun Chandhokkal ellentétben, ő legalább megtehetett néhány kört a három szabadedzésen, így nem is csoda, hogy előrébb végzett, mint az indiai pilóta.

„Természetesen nem várhatunk sokkal jobb teljesítményt egyelőre” – mondta a brazil pilóta a BBC-nek. „Egy olyan autónk van, amely komoly változáson esett át, már ami az egyensúlyát illeti. Az időmérőn nagyon nehéz volt vezetni.”

„Nem volt elég időnk arra, hogy megfelelően beállítsunk mindent, mindössze egyetlen módosítást végeztünk el, és biztos vagyok abban, hogy ha még több időt eltöltünk a versenypályán, sokkal jobb teljesítményre leszünk majd képesek a későbbiekben.”

„Annak viszont örülök, hogy végül mindhárom edzésen ki tudtunk hajtani a pályára, ez már önmagában is egy hatalmas eredmény volt számunkra. Egy dobogós helyezéssel fog felérni, ha mindkét autónkkal sikerül befejeznünk a vasárnapi futamot.”

Chandhok, aki az időmérőn teljesítette első köreit az új autóval, a következőkkel folytatta: „Hatalmas volt a pánik. Az igazat megvallva, azt sem tudom, milyen időket mentem. Ezek csak bemelegítő körök voltak, azon voltunk, hogy leellenőrizzük a rendszereket.”

„A csapat a rádión azt kérdezte tőlem, hogy minden rendben van-e, nézzem meg, helyesen működik-e a váltó, fel és le. Szóval azt gondolom, hogy a köridő tiszteletreméltó volt, de számos dolog van, amin javítani tudunk az autón.”

„Még az üléssel sem vagyok teljesen megelégedve, a puklikon rázkódom nagyon, így ez az első dolog, amin változtatnunk kell. Azonban ezek olyan dolgok, amiket már két hónappal ezelőtt meg kellett volna tennünk Silverstone-ban.”

A HRT versenyzői egyébként az új csapatoktól is három másodperccel vannak elmaradva.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!