Senna reméli, hogy megtarthatja ülését

Bruno Senna bízik abban, hogy megtarthatja versenyzői ülését a szezon hátralévő részében, miután az elmúlt versenyt, csapata által nem részletezett okok miatt ki kellett hagynia Silverstone-ban.


Bruno Senna bízik abban, hogy megtarthatja versenyzői ülését a szezon hátralévő részében, miután az elmúlt versenyt, csapata által nem részletezett okok miatt ki kellett hagynia Silverstone-ban.

A Hisnapia brazil pilótája nem állhatott rajthoz az elmúlt futamnak helyet adó Brit Nagydíjon, ahol csapata tesztpilótája, Sakon Yamamoto ugrott be a helyére, minden bizonnyal anyagi okok miatt.

Bár Senna ezen a hétvégén ismét autóba ülhet Hockenheimben, ezúttal csapattársa, Karun Chandhok kényszerül a pálya szélére, ugyanis most az indiai helyét veszi át a japán tesztpilóta, aki állítólag több millió eurót fizet egy-egy beugrásért, amire a csapatnak szüksége van.

Bár a Hispania vezetése korábban jelezte, hogy Senna vezeti az egyik autót a szezon hátralévő részében, maga az érintett bizakodó, de tisztában van azzal, hogy bármi megtörténhet, semmi garancia nincs arra, hogy nem teszik ki a szűrét a későbbiekben.

„Mindig versenyezni akarok, az autóban akarok ülni, így érthető, hogy csalódott voltam, hogy ki kellett hagynom egy fordulót” – mondta Senna a riportereknek Németországban.

„Azonban az a legfontosabb, hogy ismét visszatértem a szezon hátralévő részére. Persze nem örültem, hogy egy futamot ki kellett hagynom, de ez a csapat döntése.”

„Azonban semmi garancia nincs az életben. Bízom abban, hogy rajthoz állhatok a szezon hátralévő részében. Ez már le van fixálva, de mint azt mindenki tudja, az életben semmire sincs garancia. Az egyik nap még megvan az állásod, a másikon munkanélküli vagy.”

A brazil pilóta azt is elmondta, hogy visszatérése óta kiváló a csapaton belüli légkör, semmi jele nincs feszültségnek, ami mindenképpen pozitívum.

Mikor arról kérdezték, hogy mi lesz vele a jövő évben, a következőket felelte: „Erről egy kicsit még korai lenne beszélni. A legfontosabb dolog számomra, hogy legyen helyem a következő idényre. Ez az, amire vágyom.”

Senna azt is elárulta, hogy nem számít komoly javulásra az idei évad hátralévő részében, ugyanis csapata anyagi háttere nem engedi meg, hogy minden futamra újabb és újabb fejlesztésekkel érkezzen meg.

„Ha rajtam múlna, akkor minden versenyen újítások lennének az autóban, de minden azon múlik, hogy a csapat mennyi pénzből tud gazdálkodni” – tette hozzá.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Stájer Nagydíj TV-közvetítései