Sennához és Schumacherhez hasonlítják Verstappent - F1VILÁG.HU

Sennához és Schumacherhez hasonlítják Verstappent

HIRDETÉS

Ayrton Sennához és Michael Schumacherhez hasonlította múlt hétvégi teljesítménye alapján Max Verstappent a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner.


Ayrton Sennához és Michael Schumacherhez hasonlította múlt hétvégi teljesítménye alapján Max Verstappent a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner.

Az ifjú holland lenyűgöző versenyt produkált a nehéz körülmények között megrendezett Brazil Nagydíjon, és végül a 3. helyen fejezte be a versenyt.

Verstappen a Red Bull rossz taktikája miatt a mezőny közepéről volt kénytelen felküzdeni magát, ám látványos előzéseket bemutatva felküzdötte magát, és mindenkit lenyűgözött szereplésével.

„Azt gondolom, valami igazán különlegesnek lehettünk szemtanúi vasárnap” – mondta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke, majd arra a kérdésre, hogy Verstappen interlagosi szereplése egy lapon említhető-e Senna 1984-es monacói, és Schumacher 1996-os spanyolországi teljesítményével, így felelt: „Azt gondolom, felkerült ezek mellé. Össze lehet hasonlítani ezekkel a nagyszerű pillanatokkal.”

„A motorsportban nem sűrűn látni ilyet, és szerintem amit most láttunk, az nagyon-nagyon különleges volt.”

A televíziós közvetítés során is jól látszott, Verstappen a biztonsági autós periódusokat is arra használta, hogy a lehető legjobban feltérképezze a versenypályát. Horner szerint ez is jól mutatja, milyen profi versenyzőt sikerült szerződtetniük.

„Lehetett látni, hogy még a biztonsági autó mögött is kipróbálta a pálya különböző részeit, kereste a tapadást. Ezek a srácok a gokartból érkeznek, és nagyon úgy tűnt, hogy gokartos hozzáállással teljesítette a feladatát.”

„Senki mástól nem láttam ilyen mértékű feltérképezést, csak Maxtól.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!