Friss hírek

Sergio Perezt méltatja a Sauber

Sergio Perez Ausztrál Nagydíjon nyújtott teljesítményét méltatta a Sauber istálló névadó csapatfőnöke, Peter Sauber, valamint a gárda technikai igazgatója, James Key.


Sergio Perez Ausztrál Nagydíjon nyújtott teljesítményét méltatta a Sauber istálló névadó csapatfőnöke, Peter Sauber, valamint a gárda technikai igazgatója, James Key.

Habár Perezt és csapattársát, Kamui Kobayashit utólag a hátsó terelőszárnyak szabálytalansága miatt kizárták a versenyből, eredetileg mindketten pontszerző helyen futottak be, az újonc versenyző pedig jóval rutinosabb csapattársa előtt tudott végezni.

Hirdetés
 

Perez emellett azzal is felhívta magára a figyelmet, hogy míg a mezőny többi tagja kétszer, illetve háromszor állt ki kerékcserére, ő mindössze egyszer látogatta meg csapatát a bokszban, ami a csapatfőnök, Peter Sauber elmondása szerint szinte hihetetlen.

„Igen, meglepődtem. Az első benyomásaim rendben voltak, hiszen figyelemmel kísértük tavalyi GP2-es szezonját, és remek munkát végzett. Az előszezoni teszteken is meg voltunk vele elégedve, a versenyen viszont kiemelkedő teljesítményt nyújtott” – nyilatkozta a szakember.

„35 körön át használta a lágy keverékű abroncsokat, ez hihetetlen.”

Sauber hozzátette, eredetileg nem egy bokszkiállással számoltak, de a verseny során egyre valószínűbbé vált, hogy a mexikói tehetség képes lesz célba érni a használt abroncsokkal.

„Valójában nem volt eldöntve előre. Teljesen egyértelmű volt, hogy kétszer vagy háromszor állunk ki kerékcserére, azonban a köridők annyira jók voltak, hogy 40 kör után elkezdtünk arról beszélni, hogy talán lehetséges lesz egy kiállással megcsinálni a versenyt. Versenymérnöke beszélt Perezze, ő pedig azt mondta, hogy igen, talán kibírja a végéig.”

Perez teljesítményét dicsérte a gárda technikai igazgatója, James Key is.

„Kiváló teljesítmény ez egy újonctól élete első versenyén” – nyilatkozta a szakember.

„Éreztük, hogy nagyon gyors, de azt hiszem, senki sem hitte volna, hogy ilyen sokáig kibírja a lágy gumikon, tehát kiemelkedő teljesítményt nyújtott.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!