Friss hírek

Sikerült Correa műtétje, először nyilatkozott az F2-es baleset óta

Juan Manuel Correa, a belgiumi Formula-2-es baleset súlyos sérült versenyzője először nyilatkozott a történtek óta – a 20 éves versenyzőt vasárnap műtötték.

17 órás műtétet hajtottak végre Correán vasárnap, annak érdekében, hogy meg tudják menteni lábait – a fiatal F2-es versenyző ezt választotta az amputáció helyett. Az operáció sikeres volt, így a család kissé megnyugodhat, de még nagyon hosszú út áll előttük. Correára két hét múlva újabb beavatkozás vár. 

Correa a balesetet követően tudatánál volt, azonban komplikációk léptek fel állapotában, ezért indukált kómába helyezték. A fiatal pilóta légzését és keringését műtüdő segítette, emiatt az orvosok nem tudták megműteni lábait – a kómából történő ébredés után is meg kellett várni, hogy tüdeje megerősödjön. Correa gyors javulást mutatott, ezért vasárnap már el is tudták végezni az operációt, ami kockázatos, ám sikeres volt – ezután a fiatal fiú is megszólalt, a baleset óta először

Hirdetés
 

„Az elmúlt néhány hét iszonyatosan kemény volt, keményebb, mint amivel valaha szembenéztem – fizikailag és mentálisan is” – mondta Correa. „Megértettem a jövőm a lábaim gyógyulását tekintve, különösen a jobb lábam továbbra is bizonytalan, a fizikai rehabilitációm pedig rendkívül hosszú és bonyolult lesz.”

Correa megköszönte a támogatást, amit az elmúlt hetekben kapott a motorsport közösségétől. 

„Folyamatosan dolgozok fel mindent, ami történik, és ami történt” – folytatta. „Minden egyes embernek szeretném megköszönni, aki így vagy úgy kimutatta támogatását. Lenyűgöz az a rengeteg támogató és szeretetteljes üzenet, amit kaptam. Szívből köszönöm mindenkinek, tudom, hogy a bátorításotok és pozitivitásotok hozta meg a változást.”

A család által kiadott közleményben leírták, hogy a vasárnapi műtét elérte célját, azonban még nagyon hosszú út vár Correára. 

„17 órán át tartó műtét után a 20 éves fiúról reményteljes híreket hoztak az orvosok, hogy a műtét sikeres volt” – mondta a család. „A műtét utáni napok stresszesek voltak, a sikeres műtét ellenére a következő 48-72 óra kritikus volt a végkimenetellel kapcsolatban.”

„72 órával később az orvosok már magabiztosak voltak a sikeres procedúrát illetően, de még mindig megfigyelés alatt áll. A műtét során az orvosoknak több csontanyagot kellett eltávolítaniuk, mint amire számítottak, így több, vérerekkel kapcsolatos problémát kellett megoldaniuk, de elmondták, hogy a műtét fő célját elérték. Juan Manuel a londoni kórházban marad, két hét múlva egy újabb, kevésbé összetett műtét vár rá.”

„Az orvosok arra számítanak, hogy Juan Manuel 6 hét múlva hagyhatja el a kórházat. Ezután elindul a gyógyulás felé vezető úton. A következő éve tele lesz fizikoterápiával, rehabilitációval és korrekciós műtétekkel azzal a céllal, hogy teljes mértékben használni tudja a jobb lábát és bokáját.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!