Silverstone-ba fejlesztésekkel megy a Mercedes - F1VILÁG.HU

Silverstone-ba fejlesztésekkel megy a Mercedes

HIRDETÉS
A két hét múlva esedékes Brit Nagydíjon új fejlesztéseket is pályára visz a Mercedes Forma-1-es csapata – erősítette meg a német istálló csapatfőnöke, Toto Wolff.
2021 Austrian Grand Prix, Friday - Steve Etherington Valtteri Bottas

A Mercedes jelenleg 40 pontos hátrányban van a konstruktőri pontversenyben élen álló Red Bull Racinggel szemben, és bár a csapat már leállt az idei modell fejlesztésével, a soron következő versenyeken azért még lesz néhány újításuk.

„Egy fejlesztési csomagunk lesz még, ami Silverstone-ban kerül fel az autóra” – mondta Toto Wolff a Sky Sports F1 televíziónak. „De ez már folyamatban van jó ideje.”

A szakember kifejtette, a Mercedes szélcsatornáját már nem használják a jelenlegi autó fejlesztésére.

„Nem lesznek komoly változtatások az autón” – magyarázta.

A Mercedesek a múlt hétvégi küszködés után jó formában kezdték az Osztrák Nagydíjat: Lewis Hamilton a leggyorsabb volt pénteken csapattársát, Valtteri Bottast megelőzve.

„Óvatosan optimista vagyok” – mondta Wolff a látottakkal kapcsolatban. „Az elmúlt években látott sebességük alapján arra számítok, a Red Bull feltekeri még a motorját, de sikerült javítanunk a kanyarokban, ami biztató.”

Arra a kérdésre, hogy az ezüstnyilak feltekerték-e a motorokat a délutáni szabadedzésre, a csapatfőnök kifejtette: „Azt hiszem, egy kicsit több motorerőnk volt, de sikerült jobban eltalálni a dolgokat, mert korábban volt néhány apró hiba a köreinkben – ezek viszont elég jól sikerültek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!