Orosz Nagydíj
Ne maradj le: Korábban rajtol a Forma-1-es verseny Szocsiban!
Albon is rajtbüntetést kap az Orosz Nagydíjon
Latifi 5 rajthelyes büntetést kap
Az F1-es Orosz Nagydíj rajtrácsa
A Racing Point csapatát meglepték Perez vádjai
Next
Prev

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Silverstone felajánlotta, ha kell, 12 versenyt is megrendez

2019 British Grand Prix, Friday - LAT Images Valtteri Bottas Mercedes
Fotó: Mercedes
A silverstone-i versenypálya főnöke, Stuart Pringle elárulta, a Forma-1-gyel való egyeztetések során felajánlották azt is, ha kell, 12 Forma-1-es versenyt is megrendeznek 2020-ban.

A legendás aszfaltcsíkon végül 2 futamot bonyolítanak le idén: a Brit Nagydíjat jövő héten tartják, egy héttel később pedig a 70. évforduló Nagydíjat néven egy második versenyt is megrendeznek.

A szabályok szerint ahhoz, hogy világbajnokságnak lehessen minősíteni a Forma-1-es sorozatot, legalább 8 versenyt meg kell rendezni, és sokáig kérdéses volt, hogy egyáltalán elrajtolhat-e az idei bajnokság.

A szezon végül július elején, Ausztriában kezdődött el, pénteken pedig 13 futamosra bővült a program azzal, hogy bejelentették, a Nürburgringen, Portimaóban és Imolában is versenyt rendeznek.

A silverstone-i pálya vezetője elárulta, ők felajánlották azt is, hogy 12 versenyt is megrendeznek, ha kell.

„Jeleztük, hogy ’segítünk, ahogy csak tudunk’ – az észszerűség határain belül” – mondta Stuart Pringle, a brit pálya vezérigazgatója a Motorsport.com című lapnak.

„De egy ponton felajánlottuk, hogy elérhetővé tesszük a pályát egy többhónapos időszakra. Egy ponton úgy tűnt, hogy semmi nem jön össze, és mondtuk, hogy ’hozzák ide az olasz csapatokat, és a svájci csapatot, a Pirelli embereit, és parkoltassátok őket Silverstone-ban pár hónapig, és fussanak 12 versenyt Silverstone-ban, hogy meglegyenek a TV-s bevételek, ha erre van szükség’.”

„Persze hamar rámondták, hogy egy kicsit unalmas lenne, de aztán visszajeleztek, hogy ’ami azt illeti, két verseny igazán hasznos lenne’.”

„És ha azt nézzük, ha a szükséges versenyek felét két olyan pályán rendezed meg, ahol tudod, hogy buborékkal, karanténnal kordában tudod tartani a helyzetet, az nagy előrelépés a világbajnoksághoz szükséges 8 futam megrendezéséhez.”

ÍGY NÉZ KI JELENLEG A FORMA-1-ES VERSENYNAPTÁR

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Szocsiban!