Lépj be az F1Világ Paddockba és kövesd élőben a Szaúd-Arábiai Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Silverstone felajánlotta, ha kell, 12 versenyt is megrendez

A silverstone-i versenypálya főnöke, Stuart Pringle elárulta, a Forma-1-gyel való egyeztetések során felajánlották azt is, ha kell, 12 Forma-1-es versenyt is megrendeznek 2020-ban.

A legendás aszfaltcsíkon végül 2 futamot bonyolítanak le idén: a Brit Nagydíjat jövő héten tartják, egy héttel később pedig a 70. évforduló Nagydíjat néven egy második versenyt is megrendeznek.

A szabályok szerint ahhoz, hogy világbajnokságnak lehessen minősíteni a Forma-1-es sorozatot, legalább 8 versenyt meg kell rendezni, és sokáig kérdéses volt, hogy egyáltalán elrajtolhat-e az idei bajnokság.

A szezon végül július elején, Ausztriában kezdődött el, pénteken pedig 13 futamosra bővült a program azzal, hogy bejelentették, a Nürburgringen, Portimaóban és Imolában is versenyt rendeznek.

A silverstone-i pálya vezetője elárulta, ők felajánlották azt is, hogy 12 versenyt is megrendeznek, ha kell.

„Jeleztük, hogy ’segítünk, ahogy csak tudunk’ – az észszerűség határain belül” – mondta Stuart Pringle, a brit pálya vezérigazgatója a Motorsport.com című lapnak.

„De egy ponton felajánlottuk, hogy elérhetővé tesszük a pályát egy többhónapos időszakra. Egy ponton úgy tűnt, hogy semmi nem jön össze, és mondtuk, hogy ’hozzák ide az olasz csapatokat, és a svájci csapatot, a Pirelli embereit, és parkoltassátok őket Silverstone-ban pár hónapig, és fussanak 12 versenyt Silverstone-ban, hogy meglegyenek a TV-s bevételek, ha erre van szükség’.”

„Persze hamar rámondták, hogy egy kicsit unalmas lenne, de aztán visszajeleztek, hogy ’ami azt illeti, két verseny igazán hasznos lenne’.”

„És ha azt nézzük, ha a szükséges versenyek felét két olyan pályán rendezed meg, ahol tudod, hogy buborékkal, karanténnal kordában tudod tartani a helyzetet, az nagy előrelépés a világbajnoksághoz szükséges 8 futam megrendezéséhez.”

ÍGY NÉZ KI JELENLEG A FORMA-1-ES VERSENYNAPTÁR

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!