Eifel Nagydíj
Carlos Sainz Jr (ESP) Renault Sport F1 Team RS18.
British Grand Prix, Sunday 8th July 2018. Silverstone, England.
Fotó: Renault
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Silverstone nyitott rá, hogy augusztusban tartsa F1-es versenyét

A kormány karanténszabályai miatt július helyett augusztusban rendezhetik meg a Forma-1-es Brit Nagydíjat – ezt nyilatkozta a minap a silverstone-i pálya főnöke, Stuart Pringle.

A legendás brit pályán két futamot is tartottak volna nyáron, az egyiket július 26-án, a másikat augusztus 2-án, a brit kormány azonban pénteken bejelentette, a Forma-1 sem mentesül azok alól a karanténszabályok alól, melyek minden külföldről érkezőre vonatkoznak majd a jövő hónap elejétől.

Emiatt pedig a júliusi idénynyitó futamok után a Forma-1 Ausztriából rögtön Magyarország felé vezeti az irányt.

A silverstone-i pálya főnöke, Stuart Pringle viszont azt mondja, nem mondtak még le versenyükről.

„Megvan az eredeti dátumunk, amit tartottunk, és amiről beszéltünk eddig, de bizonyos fokú rugalmassággal rendelkezünk augusztus vonatkozásában is” – mondta a szakember a Sky Sports F1 televíziónak.

„Nem gondolom azt, hogy egy – vagy akár két – új dátumot találni a Forma-1 számára probléma lesz. Amire szükségünk van, hogy a kormány zöld utat adjon, ez pedig időbe telik.”

„Rajongók nélkül meglehetősen rövid időbe telik, amíg felkészítjük a pályát. Viszont sok tervezésre van szükség a koronavírus miatt, ez pedig egy új terület számunkra.”

„De fix infrastruktúrával rendelkezünk. Van két állandó paddockterület, sátrak és rajongói területek felállításáról nincs szó.”

Pringle azt mondja, bár egy későbbi dátum megoldást jelenthet a karanténszabályokkal kapcsolatban felmerült problémára, véleménye szerint sokkal proaktívabb megoldás lenne, ha az F1-es személyzet mentességet kapna alóluk.

„Szerintem a Forma-1-nek, mint bajnokságnak szüksége lenne erre a kivételre, mert muszáj tervezniük. Óriási logisztikai feladat ez, számos dátumit kell összerakniuk. Van egyfajta optimizmus azzal kapcsolatban, hogy amennyiben tovább toljuk a versenyt a naptárban, a dolgok könnyebbé válnak.”

„De azt gondolom, a tervezés szempontjából előbb-utóbb tudniuk kellene, hogy a csapatok visszajöhetnek-e, a csapatok 70 százaléka tud-e ingázni.”

„Ami Silverstone-t illeti, ha augusztusra toljuk a versenyt, az egy kicsit több bizonyosságot nyújthat, de fontos, hogy előre lássák, mi a helyzet a karanténnal kapcsolatban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!