Silverstone szívesen rendezne több F1-es versenyt is idén - F1VILÁG.HU

Silverstone szívesen rendezne több F1-es versenyt is idén

HIRDETÉS
A silverstone-i versenypálya tulajdonosai azt mondják, készek segíteni a Forma-1-et abban, hogy több versenynek is otthont adjanak idén. Ezeken a legendás pálya különböző vonalvezetéseit használhatnák.
SILVERSTONE, UNITED KINGDOM - JULY 12: Max Verstappen, Red Bull Racing RB15 runs wide during the British GP at Silverstone on July 12, 2019 in Silverstone, United Kingdom. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)

Eddig 8 F1-es versenyt kellett halasztani vagy törölni a koronavírus-járvány miatt, a Brit Nagydíjnak otthont adó silverstone-i pálya tulajdonosai pedig szerdán azt mondták, április végén nekik is dönteniük kell arról, hogy megrendezik-e a július 19-re tervezett versenyt.

A Forma-1 vezetősége jelenleg is azon dolgozik, hogy összeállítson egy alternatív versenynaptárat, ennek érdekében pedig számos javaslatot fontolóra vesznek. Felmerült a 2020-as szezon jövő januárig történő elnyújtása, valamint az is, hogy bizonyos helyszíneken több versenyt is rendezzenek.

A Sky Sports Newsnak nyilatkozva Silverstone ügyvezetője, Stuart Pringle azt mondta, ők hajlandóak mindenben segíteni az F1-et – akár több versenyt is megtartanának.

„Minden, amit csináltam, hogy közöltem a Forma-1-gyel, hajlandóak bármiben együttműködni velük, bármilyen formában, ha azt gondolják, az a bajnokság érdekeit szolgálja” – mondta a szakember.

„A csapatok többsége egy kőhajításnyira van a pályától, szóval meglehetősen sima ügy lenne több versenyt rendezni. Fix az infrastruktúránk, de személyzetünk haza tud menni, a saját ágyában alhat mindenki. Ha így segíteni tudjuk őket, akkor örülök, boldogan tesszük. Megteszünk bármit, amit kérnek.”

Arra a kérdésre, hogy felmerülhet-e alternatív vonalvezetés, például a jelenlegi aszfaltcsík fordított irányban történő használata, Pringle azt mondta, jelenleg nincs licencük erre, de akár még ez is szóba jöhet.

„Nem olyan őrült gondolat ez. Engedélyünk nincs rá, de ezek kivételes alkalmak most, és gondolom, kivételes döntések is születnek. Semmit sem söprünk le az asztalról, de először is nézzük meg, mit tartogat a következő négy hét.”

„Nehéz ügy ez a Forma-1 számára, nemcsak azt figyelik, mi történik Nagy-Britanniában, hanem azt is, mi zajlik szerte a világban, és hogyan oldják meg az utazást.”

„A silverstone-i csak egy állomása a bajnokságnak, a Forma-1-nél dolgozó kollégáink pedig hihetetlen kemény munkát végeznek, hogy összerakjanak egy olyan idényt, ami sokkal később kezdődik.”

Hirdetés

„Számos törlésre vagy halasztásra sor került már, szóval próbálják újra összeállítani a programot, aminek mi is a részesei vagyunk. Fontos, hogy a Forma-1-es bajnokság elkezdődjön, szóval meg kell adnunk nekik azt az időt, amire szükségük van. Fix pálya vagyunk, fix az infrastruktúránk. És egy hihetetlenül tapasztalt csapattal rendelkezünk, pontosan tudják, mit csinálnak.”

„Úgyhogy megadhatjuk magunknak még az áprilist, hogy aztán döntsünk – ez pedig remélhetőleg segíteni fog a Forma-1-nek abban, hogy összerakják a terveiket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!