Friss hírek

Simán ment a Ferrari tesztprogramja, a köridők viszont még nem érdeklik Leclerc-éket

Az összes többi csapatnál több kört tett meg a Forma-1-es mezőny barcelonai tesztjének szerdai nyitónapján a Ferrari. Az olasz istálló mindkét pilótája autóba ült, ráadásul a köridők tekintetében sem végeztek rossz helyen – bár természetesen ennek túl nagy jelentőséget még nem szabad tulajdonítani.

A leggyorsabb kört Lando Norris futotta meg a McLarennel, a 2. pozícióban azonban Charles Leclerc, míg a 3. helyen Carlos Sainz végzett. Előbbi versenyző délelőtt, utóbbi délután rótta a köröket, ráadásul igencsak szorgalmasak voltak, hiszen ketten összesen 153 kört, azaz több mint 711 km-t tettek meg a Ferrari új, F1-75-ös versenyautójával.

A Scuderia mai programjában a rendszerellenőrzések mellett az is szerepelt, hogy a versenyzők minél jobban megszokják az új karakterisztikájú autót, annak megváltozott méretei miatt pedig a kerékcserékre is nagy hangsúlyt fektettek. Sok adatot is gyűjtöttek, amiket természetesen összevetnek majd azokkal, amiket az elmúlt hónapokban a szimulációk során szerzett a csapat.

Hirdetés
 

„Magunk mögött hagytuk az első tesztnapot. Ez mindig nagyon izgalmas pillanat minden egyes idény elején” – mondta Charles Leclerc a nap végén. „Ez volt az első alkalom, hogy igazán nyomhattuk az új autóval, és nagyon jó volt végre újra volán mögé ülni.”

„Minden tesztet elvégeztünk, amit szerettünk volna, és simán teljesítettük a teljes programunkat, ami jó egy új autó esetében. Várom már, hogy csütörtökön ismét a pályán legyek.”

„Az első benyomásaim nem rosszak, de azért nem kell elszállnunk a végeredménytől, mivel még nagyon korán van, és mindenki rejtegeti valós formáját. Lehetetlen még tiszta képet kapni, szóval koncentráltnak kell maradnunk, és továbbra is keményen kell dolgoznunk. Sok kört megtettünk, többet, mint bármely más csapat, ez pedig egy olyan pozitívum, amire építeni tudunk.”

A Ferrari autójával 73 körig jutó Carlos Sainz ugyancsak kiemelte, a köridőknek még nem kell komoly jelentőséget tulajdonítani.

„Ez volt az első nap, hogy egy igazi futásterv szerint beülhettem az autóval, eddig csak bejáratásokat végeztünk” – mondta a spanyol.

„Végre egy kicsit megnyomhattuk, és elkezdhettük tanulni ezeket az autókat. Az eredményjelző most nem fontos még, de nagyon pozitív, hogy sok kört meg tudtunk tenni.”

„Rengeteg még a tennivalónk, de már most érezhettük a különbségeket tavalyhoz képest, habár úgy érzem, nem tart majd olyan sokáig, mire hozzászokunk a dolgokhoz. Az utolsó tizedet persze nehéz lesz megtalálni, de épp ez az érdekes benne!”

„Viszont itt, Barcelonában nem ez a cél, mivel lesz még tesztünk az első verseny előtt. A nyitónap viszont jó volt, és várom már a csütörtököt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!