Simán ment az AlphaTauri szélcsatorna-váltása - F1VILÁG.HU

Simán ment az AlphaTauri szélcsatorna-váltása

Viszonylag simán ment a Red Bull Milton Keynes-i szélcsatornájába való „átköltözés” a testvércsapat AlphaTauri számára.

A faenzai istálló eddig bicesteri szélcsatornájában dolgozott aktuális versenyautóin, a mezőnyből azonban utolsóként csak egy 50 százalékos modellt tudtak használni a létesítményben.

A Forma-1 szabályainak eleget téve az AlphaTauri az elmúlt időszakban még szorosabbra fűzte együttműködését testvércsapatával, a Red Bull Racinggel, az idei évtől kezdve pedig már az energiaital-gyárosok szélcsatornáját használják.

Jody Eggington, az AlphaTauri technikai igazgatója azt mondja, az átállás eddig simán ment.

„A bicesteri 50 százalékos szélcsatornánkból nemrég váltottunk a Red Bull 60 százalékos szélcsatornájára, ami ugyancsak egy igazán jelentős projekt” – mondta a szakember.

„Viszont nagyon fontos volt átállni a 60 százalékos modellre, csapatunk pedig remekül menedzselte ezt az átállást, törekedve arra, hogy a lehető legkevésbé zavarjon meg bennünket.”

A koronavírus-járvány miatt a Forma-1 csapatai csak korlátozott mértékben fejleszthettek autóikon az idei szezonra. Az AlphaTauri a rendelkezésére álló fejlesztési zsetonokat az autó elején használta fel.

A faenzai istálló tavaly a 7. helyen zárta a konstruktőri bajnokságot – Pierre Gasly révén pedig futamot is nyert Monzában.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!