Sir Frank Williamst gyászolja az F1-es közösség - F1VILÁG.HU

Sir Frank Williamst gyászolja az F1-es közösség

HIRDETÉS
A Forma-1 legendás csapatfőnökét, Sir Frank Williamst gyászolja a száguldó cirkusz – a brit szakember vasárnap, 79 esztendős korában hunyt el.
Sir Frank Williams

Frank Williams csapata 1979 óta összesen 114 versenyt nyert a Forma-1-ben, a konstruktőri világbajnoki címet 9, míg az egyéni világbajnoki trófeát 7 alkalommal zsebelte be.

Bár a brit istálló irányításában jó ideje nem vállalt már szerepet, Frank Williams halála nagy űrt hagy maga után a királykategóriában.

„Ma reggel Claire Williams hívott fel a szomorú hírrel, hogy szeretett édesapja, Sir Frank Williams elhunyt” – nyilatkozta Stefano Domenicali, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója. „Valóságos óriási volt ő sportágunknak, aki az élet legnehezebb kihívásain is túljutott, és minden nap küzdött a győzelemért a pályán és azon kívül is.”

„Az F1 családjának egy nagyon szeretett és tisztelt tagját veszítettük el, és nagyon fog nekünk hiányozni. Hihetetlen eredményei és személyisége örökre bevésődik sportágunkba Gondolatban a Williams családdal és barátaikkal vagyok ezekben a nehéz időkben.”

Williams halálhíre a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökét, Jean Todtot is megrázta: „Nagyon szomorú hír. Sir Frank Williams maradandót hagy az F1 történelmében. Úttörő volt, egy kivételes személyiség és egy példamutató ember. Az FIA közösségének nevében gondolatban a családjával, barátaival és a Williams csapatával vagyunk. Nyugodj békében, barátom!”

A közösségi oldalakat természetesen elárasztották a búcsúüzenetek az F1-es versenyzők és csapatok részéről. A Williams jelenlegi versenyzője, George Russell azt írta: „Ma búcsúzunk egy embertől, aki meghatározta a csapatunkat. Sir Frank egy csodálatos ember volt, és mindig emlékezni fogok a közös nevetéseinkre. Több volt, mint egy főnök, egy igazi mentor és barát volt mindenki számára, aki csatlakozott a Williams Racing családjához.”

„Óriási megtiszteltetés volt neki versenyezni, és része lenni annak a hihetetlen örökségnek, amit maga mögött hagy. Egy örökségnek, ami örökké élni fog a csapat szívében és lelkében. Nyugodj békében, Sir Frank! Köszönök mindent!”

Csapattársa, Nicholas Latifi is közösségi oldalain üzent: „Nagyon szomorú hír. Óriási veszteség ez a sportnak és csapatunknak. Megtiszteltetés volt képviselni a nevét a világban, és tovább fogjuk nyomni azért, hogy a csapat előrébb kerüljön a rajtrácson.”

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff úgy fogalmazott: „Hihetetlenül hálás vagyok azért, hogy lehetőségem volt együtt dolgozni vele, és kivehettem egy kicsit a részem az utazásából. A Mercedesnél rengetegen tekintünk rá továbbra is inspirációként. Nyugodj békében, Sir Frank!”

Hirdetés

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szintén üzent: „Egy igazi úriember és versenyző. Gondolatban a Williams családdal vagyunk ezekben a szomorú időkben, és a Red Bull Racing nevében köszönünk mindent, amit az F1-nek adtál.”

A McLaren vezérigazgatója, Zak Brown is megemlékezett a Williams legendás csapatfőnökéről.

„A sportág egy igazi hősét veszítettük el, aki sokaknak jelentett inspirációt. Sir Frank nemcsak egy különleges örökséget alkotott meg, de megmutatta, milyen ereje van az emberi eltökéltségnek a hatalmas viszontagságok leküzdésében. Gondolatban vele és a családjával vagyok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!