Friss hírek

Smedley komolyabb feladatokat kap a Williamsnél

Komolyabb feladatokat kap a 2017-es Forma-1-es szezonban a Williams főmérnöke, Rob Smedley.


Komolyabb feladatokat kap a 2017-es Forma-1-es szezonban a Williams főmérnöke, Rob Smedley.

A hivatalos pozíciója szerint eddig teljesítményért felelős szakemberként dolgozó Smedley idén már a patinás brit istálló közép- és hosszú távú fejlesztéseiért is felel.

Hirdetés
 

A szakember eddig valamennyi Forma-1-es verseny helyszínén jelen volt, a minap azonban egy interjúban elárulta, fontos, hogy a csapat előre gondolkodjon, amennyiben az elkövetkezendő években az élmezőnyben szeretne harcolni.

„Továbbra is ingázok majd a tervezés és az aero között. Viszont nem csak a rövid távú dolgokért felelek majd – tehát nem pusztán arról szól a feladatom, hogy meggyőződjek arról, az autó működik, és kihozzuk belőle a legtöbbet a pályán” – mondta Smedley az Autosportnak.

„Én felügyelem majd a közép- és hosszú távú fejlesztéseket is. Fontos, hogy egy kicsit jobban elkezdjünk erre koncentrálni, hogy magasabbra jussunk.”

Korábban arról szóltak a hírek, Smedley idén több időt tölt majd el a Williams grove-i gyárában, a szakember azonban azt mondja, még nem tudja pontosan, hogyan oszlik meg a munkája.

„Nem azért van ez, mert szervezetlenek vagyunk, hanem azért, mert próbáljuk kideríteni, hogyan lesz a legjobb a csapat struktúrája, és hol tudja mindenki megfelelően érvényesíteni a tehetségét. Tisztázódik majd a dolog, főleg, ha bemutatkozik az új autó, hiszen akkor kiderül, mire van a leginkább igény.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!