Kattints, és kövesd velünk a Stájer Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Soha nem fejlődött annyit a Renault, mint ezen a télen

Soha nem lépett még előre olyan nagy autójával és motorjával a Renault, mint ezen a télen – állítja Cyril Abiteboul, a francia istálló ügyvezetője.

Soha nem lépett még előre olyan nagy autójával és motorjával a Renault, mint ezen a télen – állítja Cyril Abiteboul, a francia istálló ügyvezetője.

A Renault a 4. helyen zárta a 2018-as konstruktőri bajnokságot a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull mögött, idén pedig szeretne még közelebb kerülni a három topcsapathoz.

A francia istállót irányító Cyril Abiteboul azt mondja, gőzerővel nyomják, és komoly előrelépést várnak 2019-ben.

„Ha körülnézek, mindenhol gyorsulást látok. Az a fejlődés, amit a motorral érünk el, sokkal nagyobb, mint bármikor korábban a telek során – sokkal nagyobb. És az a fejlődés, amit a szélcsatornában érünk el, szintén sokkal nagyobb, mint valaha” – mondta a szakember a Motorsport.com című lapnak.

„De a szélcsatornával kapcsolatban, az aerodinamikát illetően óvatosnak kell lennünk, mert sokat változnak a szabályok. Mindannyian tudjuk, hogyha ilyen van, akkor a nulláról kezdünk. Leszorítóerőt veszítünk, és gyorsan felzárkózhatunk.”

„Szóval nehéz különválasztani, hogy mi az, ami a szabályváltozásokból ered, és mi az, ami az átszervezéseink hatása. Ha viszont a mérnöki, a fejlesztési, a tervezési és a gyártási kapacitásunkat nézem, felgyorsult folyamatokat látok mindenhol.”

Abiteboul úgy véli, most kezdenek el kifizetődni azok a fejlesztések és beruházások, melyeket akkor tettek, amikor néhány éve gyári csapatként visszatértek az F1-be.

„Az autó, amivel 2018-ban versenyeztünk, többé-kevésbé a reprezentációja annak, hogy hol is volt a csapat 18 hónapja. Vannak olyan szakembereink, akiknek a munkáját majd az új autón láthatjuk igazán, és ezért vagyok nagyon izgatott.”

„Stabilitás van a szervezeten belül, vannak új szakemberek és új arcok, akik végre csatlakoztak hozzánk, és akik végre hatékonyan tudnak dolgozni. Szóval sok a pozitívum, habár a kihívás óriási.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövesd velünk élőben a spielbergi eseményeket!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!