Soha nem fejlődött annyit a Renault, mint ezen a télen

Fotó: Renault
Nico Hulkenberg (GER) Renault Sport F1 Team RS18. Japanese Grand Prix, Friday 5th October 2018. Suzuka, Japan. Hülkenberg
Soha nem lépett még előre olyan nagy autójával és motorjával a Renault, mint ezen a télen – állítja Cyril Abiteboul, a francia istálló ügyvezetője.

Soha nem lépett még előre olyan nagy autójával és motorjával a Renault, mint ezen a télen – állítja Cyril Abiteboul, a francia istálló ügyvezetője.

A Renault a 4. helyen zárta a 2018-as konstruktőri bajnokságot a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull mögött, idén pedig szeretne még közelebb kerülni a három topcsapathoz.

A francia istállót irányító Cyril Abiteboul azt mondja, gőzerővel nyomják, és komoly előrelépést várnak 2019-ben.

„Ha körülnézek, mindenhol gyorsulást látok. Az a fejlődés, amit a motorral érünk el, sokkal nagyobb, mint bármikor korábban a telek során – sokkal nagyobb. És az a fejlődés, amit a szélcsatornában érünk el, szintén sokkal nagyobb, mint valaha” – mondta a szakember a Motorsport.com című lapnak.

„De a szélcsatornával kapcsolatban, az aerodinamikát illetően óvatosnak kell lennünk, mert sokat változnak a szabályok. Mindannyian tudjuk, hogyha ilyen van, akkor a nulláról kezdünk. Leszorítóerőt veszítünk, és gyorsan felzárkózhatunk.”

„Szóval nehéz különválasztani, hogy mi az, ami a szabályváltozásokból ered, és mi az, ami az átszervezéseink hatása. Ha viszont a mérnöki, a fejlesztési, a tervezési és a gyártási kapacitásunkat nézem, felgyorsult folyamatokat látok mindenhol.”

Abiteboul úgy véli, most kezdenek el kifizetődni azok a fejlesztések és beruházások, melyeket akkor tettek, amikor néhány éve gyári csapatként visszatértek az F1-be.

„Az autó, amivel 2018-ban versenyeztünk, többé-kevésbé a reprezentációja annak, hogy hol is volt a csapat 18 hónapja. Vannak olyan szakembereink, akiknek a munkáját majd az új autón láthatjuk igazán, és ezért vagyok nagyon izgatott.”

„Stabilitás van a szervezeten belül, vannak új szakemberek és új arcok, akik végre csatlakoztak hozzánk, és akik végre hatékonyan tudnak dolgozni. Szóval sok a pozitívum, habár a kihívás óriási.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS