„Sok apró, ám jelentős dolgot” megtanult idén a Ferrari - F1VILÁG.HU

„Sok apró, ám jelentős dolgot” megtanult idén a Ferrari

HIRDETÉS
„Sok apró, ám jelentős dolgot” megtanult a Ferrari Forma-1-es csapata a 2020-as idény során – ezt mondta Laurent Mekies, a patinás olasz istálló sportigazgatója.
GP ABU DHABI  F1/2020 - SABATO 12/12/2020  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc

A maranellói gárda története egyik leggyengébb szezonját teljesítette az elmúlt idényben: a győzelem egyszer sem jött össze, a Ferrari pedig csak az összetett pontverseny 6. helyén zárt.

Bár a Scuderia egy vadonatúj erőforrással készül a 2021-es szezonra, a koronavírus-járvány miatti korlátozások okán nehéz lesz előrelépniük autójukkal. Az aerodinamikai fejlesztésekre lesz lehetőség, a kasztnin azonban korlátozott mértékben lehet csak fejleszteni.

Ennek ellenére a csapatnál bíznak abban, hogy az idén tanultakat hasznosítani tudják majd jövőre.

„Sok apró, ám jelentős dolgot elérünk idén, melyek nem voltak feltűnőek, mivel a mezőny második felében voltunk” – mondta Laurent Mekies sportigazgató.

„De olyasvalami ez, ami remélhetőleg erősebbé tesz bennünket, és amit át tudunk menteni 2021-re. Még az ilyen nehéz időkben is próbálkoztunk és a határainkat feszegettük.”

„Amikor hátrébb vagy, többet kockáztatsz, a versenyzők és a csapat többet kockáztat, mert így lehet jó eredményt elérni. Mondhatni kikerültünk a komfortzónánkból, és ez erősebbé tesz bennünket a jövőben.”

A Ferrari új autójáról az előszezoni tesztek előtti napokban hull majd le a lepel.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!