Friss hírek

Sok pénzt hoz a Haas konyhájára a MoneyGram

Günther Steiner szerint a Haas új névadó szponzora által akkora tőke áramlik az istállóba, aminek köszönhetően végre egyenlő esélyekkel szállhatnak harcba a riválisaikkal.

Nagy bejelentést tett a Haas F1-es csapata csütörtökön Texasban, miután egyezségre jutott a MoneyGram nevű amerikai vállalattal. A cég 2023-ban a csapat névadó szponzorává lép elő, ami jelentős tőkeinjekciót jelent az istálló számára. Günther Steiner csapatvezető szerint a Haas ezáltal felzárkózhat a mezőny erősebbik feléhez, és középtávon akár dobogós helyezkért is harcban lehet.

„Ezzel az üzlettel elérhetjük a költséglimitet. Persze a nagy csapatok képesek többet költeni arra, ami nem esik a költséglimit alá, de én mindig azt mondtam, hogy ezzel a szabállyal közép és hosszú távon mindenkinek képesnek kell majd dobogós helyekért harcolnia. Mi ezt szeretnénk tenni, és úgy gondolom, ezzel az egyezséggel néhány év alatt képesek is leszünk rá. A jövő évre ezt nem ígérem, mert két nagyon rossz év van mögöttünk. Ebből sikerült egészen jól kijönnünk, és folyamatosan fejlődünk, de időre van szükségünk” – magyarázta Steiner, aki szerint innentől kizárólag rajtuk múlik a sikerességük.

Hirdetés
 

„Realisták vagyunk – nem akarom azt hirdetni, hogy nyerni fogunk vagy hasonlók, de a Haas F1 számára ez volt a következő lépés. Most rajtunk múlik, hogy jól végezzük a dolgunkat, de én sosem féltem keményen dolgozni vagy kemény munkára ösztökélni a csapatot. Amíg itt vagyok, addig ez nem változik.”

A MoneyGram vezérigazgatója úgy látja, az F1 növekedését látva tökéletesen időzítették az egyezséget. Alex Holmes szerint a 2023-as Las Vegas-i Nagydíj új szintre fogja emelni a világbajnokságot.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Sok pénzt hoz a Haas konyhájára a MoneyGram
Russell: Készen állok, hogy világbajnok legyek
Kiderült, hol lesznek F1-es sprintfutamok jövőre
Alonso frusztrált ugyan, de azt mondja, örökké hálás lesz az Alpine-nak
Az FIA szerint jó döntést hoztak, hogy megemelik a padlóélek magasságát a Forma-1-ben
Hockenheim nem akar F1-es versenyt rendezni jövőre

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!