Sok újítással érkeznek Imolába Alonsóék - F1VILÁG.HU

Sok újítással érkeznek Imolába Alonsóék

HIRDETÉS
Komoly újításokkal érkezik a jövő hétvégi imolai versenyre az Alpine Forma-1-es csapata. Az istállónak nem sikerült a pontszerzés Bahreinben, így mindenképp javítani szeretnének.
Fernando Alonso (ESP) Alpine F1 Team A521.
Formula One Testing, Sunday 14th March 2021. Sakhir, Bahrain.

Esteban Ocon csak a 13. helyen ért célba a szezon első versenyén, míg a kétszeres világbajnok Fernando Alonso kiesett Bahreinben, így az Alpine számára nem indult túl jól a 2021-es idény.

Marcin Budkowski, az enstone-i istálló ügyvezetője elárulta, mindent megtesznek azért, hogy javítsanak az A521-es kódjelű versenyautón, így bíznak abban, hogy a folytatás már kedvezőbben alakul számukra.

„Egy terület van, ahol változtak a szabályok, és ez most egy fejlesztési terület. Nyilvánvalóan a padlólemez oldaláról, illetve a diffúzorról van szó” – mondta a szakember. „A teszteken már dolgoztunk ezen a területen, mint ahogy persze Bahreinben is, és a következő pár futamon ugyancsak dolgozunk majd rajta – mint ahogy mindenki más is. Ez egy olyan terület, mely változni fog.”

„Elég tisztességes fejlesztési csomag érkezik Imolába, szóval lesznek új elemek, több teljesítmény az autón. És alapvetően az idény első néhány versenyén lesznek új fejlesztések.”

Budkowski hozzátette, Bahreinben a melegebb időjárási körülmények közepette gyengébb formát nyújtottak, ennek okait pedig meg kell érteniük.

„Van egy kis házi feladatunk, meg kell értenünk, miért tűntünk kevésbé versenyképesnek a forróbb edzéseken, mint a sötétben megtartott tréningeken. Nem gondolom, hogy ez probléma lesz Imolában vagy Portugáliában, a nyári hónapokban viszont gondok lehetnek vele.”

„Az előszezoni teszteken elégedettek voltunk az autóval, a forró edzéseken viszont már nem ez volt a helyzet. Az első és harmadik edzés nehezen ment számunkra, a második edzésen, illetve az időmérőn viszont újra erősek voltunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!