Friss hírek

Sokat köszönhet üzemanyag-partnerének a Ferrari

Pusztán üzem- és kenőanyagjának köszönhetően a 2014-es idény vége óta mintegy 23,3 százalékos teljesítménynövekedést ért el a Ferrari Forma-1-es csapata – minderről az olasz istálló üzemanyagpartnere, a Shell számolt be.

A V6-os hibrid erőforrásokat 2014-ben vezették be a Forma-1-ben, azóta pedig nemcsak a motorok teljesítménye, hanem üzemanyag-hatékonysága is kiemelt fontosságú.

A Ferrari Forma-1-es csapata már évtizedek óta komoly partnerséget ápol a Shell-lel, a vállalat pedig folyamatosan azon dolgozik, hogy továbbfejlesztett termékeivel segítse a patinás olasz csapat F1-es szereplését.

„A hatékonyság elengedhetetlen számunkra a motorsportban, ahol a teljesítményjavulást alapvetően az határozza meg, hogyan tudjuk kiaknázni a hatékonyságot. Mivel az üzemanyag mennyisége korlátozva van, csak úgy mehetünk gyorsabban, ha minden csepp üzemanyagból a legtöbbet hozzuk ki” – fogalmazott Guy Lovett, a Shell Motorsport innovációs menedzsere.

„A Scuderia Ferrari tervezőivel és mérnökeivel, csak a Forma 1 termékein, 21 000 órát dolgozunk a téli időszakban és a szezonban. A hatékonyságnövekedés mértéke, amit 2014 vége óta értünk el, bizonyíték minden csapatnak a Shellnél, és igazán jól megmutatja a gyakorlatban is a Scuderia Ferrarival közös innovációs partnerségünk előnyeit. Végeredményben, arra törekszünk, hogy a versenypálya extrém gyakorlati körülményeit elhasználva a legjobb üzemanyagokat és kenőanyagokat fejlesszük ki az autóvezetők számára.”

A magasabb légellenállású karosszériatervezés miatt, valamint, mert versenyzők még több időt töltenek a pályán padlógázzal, a 2017-es Formula 1-es autóknak még több erőre van szükségük, így a hatékonyság még fontosabb, mint valaha. A Shellnek a maximum teljesítményt kell biztosítania a Scuderia Ferrari számára az üzemanyagokban és a kenőanyagokban egyaránt, annak érdekében, hogy az autók és a versenyzők csúcsteljesítményt nyújthassanak minden szezonban. Ez, a hatékonyságban elért növekedés már négy győzelemhez és tizenhárom dobogós helyezéshez segítette a Scuderia Ferrarit a 2017-es szezonban.

A világbajnoki tabellán jelenleg élen álló Sebastian Vettel is pontosan tudja, hogy az üzemanyagoknak és a kenőanyagoknak komoly szerepük van a Ferrari idei teljesítményében.

„Eddigi teljesítményünk a szezonban annak köszönhető, hogy a különböző kis részletek jól össze vannak hangolva” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Ehhez természetesen a Shell üzemanyagai és a kenőanyagai is hozzáteszik a saját részüket – az ilyen statisztikák is azt mutatják, hogy a szakértelmük előnyt ad nekünk a versenypályán.”

Mattia Binotto, a Scuderia Ferrari technikai igazgatója hozzátette: „Egészen lenyűgöző, hogy a 2014-es szezon végétől elért összeteljesítmény-növekedésünknek közel a negyedét a Shell üzemanyagoknak és kenőanyagoknak köszönhetjük. Ezért a látványos fejlődésért köszönettel tartozunk Shellnek. Bámulatos, ahogy ugyanannyi mennyiségű Shell V-Power versenyüzemanyagból egyre nagyobb teljesítményt tudnak kihozni. Ennek kombinálása a Shell Helix Ultra versenykenőanyaggal a motorban nagyban hozzájárul a Scuderia Ferrari eredményeihez a versenypályán.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!