Sokan ellenzik a harmadik autó indítását az F1-ben - F1VILÁG.HU

Sokan ellenzik a harmadik autó indítását az F1-ben

Bár egyes versenyzők úgy gondolják, hogy a harmadik autók indítása megnyitná az utat az új belépők előtt, mások szerint az új rendszer, miszerint az élcsapatok egy extra autót indíthatnának, nem oldana meg semmit, sőt rosszat tenne a Forma-1-nek.


Bár egyes versenyzők úgy gondolják, hogy a harmadik autók indítása megnyitná az utat az új belépők előtt, mások szerint az új rendszer, miszerint az élcsapatok egy extra autót indíthatnának, nem oldana meg semmit, sőt rosszat tenne a Forma-1-nek.

A Caterham és a Marussia távollétével a mezőny 18 autóssá apadt a hétvégi Amerikai Nagydíjra, így ismét felmerült az ötlet, miszerint jövőre extra autók indítására adna lehetőséget a szövetség a nagyobb csapatok számára.

Felipe Massa azonban úgy gondolja, hogy ha a Mercedes idén három autót indíthatott volna, akkor már hónapokkal korábban eldőlt volna a világbajnoki cím sorsa.

„Az ötlet az, hogy a lehető legtöbb autó legyen a mezőnyben, hiszen a nézőknek ez kell” – mondta a Williams versenyzője. „Azonban ha úgy döntenek, hogy engedélyezik az extra autók indítását, akkor meg kell értenünk, hogy milyen szabályok vonatkoznak rá.”

„Csak gondoljunk az idei évre, tegyünk be egy harmadik autót, és akkor láthatnánk, hogy a bajnokság már a szezon felénél lefutott lett volna.”

„Az első háromban szinte mindig egy Mercedes lett volna, szóval a szezon közepén már mindennek vége lett volna.”

A Sauber csapatfőnöke, Monisha Kaltenborn szerint is túl sok következménye lenne a harmadik autó engedélyezésének.

„Nem hiszem, hogy ez az a koncepció, ami felé el kellene mennünk, mert nagyban megváltoztatná a sportot” – mondta a szakember.

„Talán elsőre érdekesnek hangzik az ötlet, de hogyan használnánk, miként futtatnánk azt az extra autót? Teljesen megölhetnénk vele a show-t.”

„Ha egy domináns csapatod lenne, és egy harmadik autót is használnál, ami nem szerezhet pontokat, akkor miért futtatnád, mi haszna lenne?”

„Csak azt érnéd el, hogy más embereket távol tartasz a pontoktól. Nagyon sok mindenben meg kellene egyezni ebben a kérdésben és szerintem soha nem születhetne konszenzus ezen a téren.”

A McLaren brit pilótája, Jenson Button sem támogatja az ötletet.

„Nem tetszik a harmadik autók indításának ötlete” – mondta. „Személy szerint én inkább több versenyképes csapatot látnék a mezőnyben.”

„Van pozitív oldala is, hiszen több remek versenyzőt láthatnánk a Forma-1-ben, azonban ha egy csapat mindenki előtt áll – ahogy a Mercedes az idei évben – akkor a dobogó le van foglalva, más csapatnak esélye sincs az első háromra.”

„Ez pedig negatív hatással lenne azokra a csapatokra, akik nem a leggyorsabbak, szóval nem vagyok rajongója az ötletnek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!