Sokat árt a Red Bull autójának a Renault-motor

Christian Horner szerint a Renault-motorokkal kapcsolatos problémák jobban megnehezítik a Red Bull Racing dolgát, mint a testvércsapat Toro Rossóét.


Christian Horner szerint a Renault-motorokkal kapcsolatos problémák jobban megnehezítik a Red Bull Racing dolgát, mint a testvércsapat Toro Rossóét.

A csapatfőnök szerint a francia gyártó V6-os motorjának karakterisztikája negatív hatással van az RB11-es versenyautó teljesítményére.

„A Toro Rosso is ugyanúgy küszködik, mint mi, csak a mi autónkra drámaibb hatással van mindez” – mondta Horner a minap egy interjúban.

„Úgy gondolom, a motorproblémák számos más dolgot elrejtenek a kanyarbejáratokkal, a kigyorsításokkal és a gumikopással kapcsolatban.”

„Nem tudjuk megfelelően irányítani az autót, szóval elkezdünk a fékegyensúllyal játszadozni, hogy kompenzáljunk, szóval messze kerülünk az optimális beállítástól.”

„Ilyenkor pedig veszítünk a fékhőmérsékletből, és a gumik sem működnek úgy, ahogy kellene. Szóval ez egy ördögi kör.”

A Toro Rossót szintén hátráltatják ezek a problémák, Carlos Sainz Jr. a melbourne-i időmérő után azt mondta, a Mercedes-motoros autókkal nehezen tudják felvenni a versenyt.

„Nem akarok kritizálni, és túl nagy jelentőséget tulajdonítani az első versenynek, hiszen nyilvánvalóan még rengeteg időnk van a fejlődésre” – mondta a spanyol.

„De jelenleg a legnagyobb hátrányunk a Lotusszal szemben az, hogy nincs meg a kellő sebességünk. A kanyarokban sokkal jobbak vagyunk, az egyenesekben viszont sokkal rosszabbak.”

Christian Horner ennek ellenére dicsérte a Toro Rosso két versenyzőjét: Sainz az ötödik helyen futott be élete első F1-es futamán, míg Max Verstappen egészen kieséséig harcban volt a pontszerző helyekért.

„Azt gondolom, mindketten nagyon jól vezettek. Mintha két veteránt láttam volna a pályán” – mondta elismerően Horner.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Osztrák Nagydíj TV-közvetítései!