Sokat fejlődött a Renault V6-os motorja - F1VILÁG.HU

Sokat fejlődött a Renault V6-os motorja

HIRDETÉS

Egyértelmű fejlődést ért el V6-os erőforrásával a Renault – ezt mondta Daniel Ricciardo, a Red Bull versenyzője a keddi tesztnapot követően.


Egyértelmű fejlődést ért el V6-os erőforrásával a Renault – ezt mondta Daniel Ricciardo, a Red Bull versenyzője a keddi tesztnapot követően.

A francia gyártó továbbfejlesztett erőforrását a Red Bull és a Renault gyári csapata is tesztelte Barcelonában, az éles bevetésre pedig az eredeti tervek szerint Kanadában kerül majd sor – de az sem kizárt, hogy már a jövő hétvégi Monacói Nagydíjon beépítik valamely versenyautókba.

Habár Ricciardo a tegnapi nyitónapon csak a hatodik leggyorsabb volt, elmondása szerint a Renault motorja sokat fejlődött.

„Eddig nagyon elégedettek vagyunk a helyzettel. Majd meglátjuk, mit mondanak a tesztnap után, de én nagyon elégedett vagyok” – mondta a Red Bull ausztrálja.

„Minden megbízhatóan működött, és simán zajlott az egész nap.”

Arra a kérdésre, hogy érezhető volt-e a fejlődés a Renault motorján, Ricciardo így felelt: „Igen. Szerintem igen. Egyértelmű a fejlődés. Most meg kell tenni a következő kis lépést ahhoz, hogy közelebb kerüljünk a Mercedeshez. De egyre közelebb vagyunk, és ez nagyon izgalmas.”

Ricciardo szerint Monacóban komoly esélyei lehetnek a Red Bullnak.

„Monacóban lesznek a legjobbak az esélyeink. Múlt hétvégén is jó lehetőségünk volt, de a nyers tempó tekintetében Monaco érdekes lehet.”

Nemcsak Daniel Ricciardo, hanem a Renault autójával tesztelő Esteban Ocon is úgy érzi, a Renault új specifikációjú erőforrása komoly meglepetést okoz majd.

Hirdetés

„Meg lesznek lepődve! A motor nagyon jó. Biztosra veszem, hogy sokkal gyorsabb lesz” – mondta a francia tehetség, majd arra a kérdésre, hogy belülről konkrétan érezhető volt-e a javulás, így válaszolt: „Igen, egy kicsit. Spanyolországban csak az első edzésen vezettem, de még így is érezhető. Észrevehető.”

ocon

„Nyilván a teszten az ember nem nyomja 100 százalékig, de összességében a megbízhatóság nagyon jó. Nem volt semmiféle problémánk. 105 kört tettünk meg, szóval remek debütálás ez, jó kezdet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!