Sokat fejlődött a Renault V6-os motorja

Egyértelmű fejlődést ért el V6-os erőforrásával a Renault – ezt mondta Daniel Ricciardo, a Red Bull versenyzője a keddi tesztnapot követően.


Egyértelmű fejlődést ért el V6-os erőforrásával a Renault – ezt mondta Daniel Ricciardo, a Red Bull versenyzője a keddi tesztnapot követően.

A francia gyártó továbbfejlesztett erőforrását a Red Bull és a Renault gyári csapata is tesztelte Barcelonában, az éles bevetésre pedig az eredeti tervek szerint Kanadában kerül majd sor – de az sem kizárt, hogy már a jövő hétvégi Monacói Nagydíjon beépítik valamely versenyautókba.

Habár Ricciardo a tegnapi nyitónapon csak a hatodik leggyorsabb volt, elmondása szerint a Renault motorja sokat fejlődött.

„Eddig nagyon elégedettek vagyunk a helyzettel. Majd meglátjuk, mit mondanak a tesztnap után, de én nagyon elégedett vagyok” – mondta a Red Bull ausztrálja.

„Minden megbízhatóan működött, és simán zajlott az egész nap.”

Arra a kérdésre, hogy érezhető volt-e a fejlődés a Renault motorján, Ricciardo így felelt: „Igen. Szerintem igen. Egyértelmű a fejlődés. Most meg kell tenni a következő kis lépést ahhoz, hogy közelebb kerüljünk a Mercedeshez. De egyre közelebb vagyunk, és ez nagyon izgalmas.”

Ricciardo szerint Monacóban komoly esélyei lehetnek a Red Bullnak.

„Monacóban lesznek a legjobbak az esélyeink. Múlt hétvégén is jó lehetőségünk volt, de a nyers tempó tekintetében Monaco érdekes lehet.”

Nemcsak Daniel Ricciardo, hanem a Renault autójával tesztelő Esteban Ocon is úgy érzi, a Renault új specifikációjú erőforrása komoly meglepetést okoz majd.

„Meg lesznek lepődve! A motor nagyon jó. Biztosra veszem, hogy sokkal gyorsabb lesz” – mondta a francia tehetség, majd arra a kérdésre, hogy belülről konkrétan érezhető volt-e a javulás, így válaszolt: „Igen, egy kicsit. Spanyolországban csak az első edzésen vezettem, de még így is érezhető. Észrevehető.”

ocon

„Nyilván a teszten az ember nem nyomja 100 százalékig, de összességében a megbízhatóság nagyon jó. Nem volt semmiféle problémánk. 105 kört tettünk meg, szóval remek debütálás ez, jó kezdet.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS