Sokat változnak még a 2021-es F1-es szabályok

Fotó: Red Bull Racing
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 23: Pierre Gasly of France driving the (10) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during practice for the F1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco on May 23, 2019 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Charles Coates/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1ZE1F2YBD2111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner szerint a júniusban prezentálásra kerülő 2021-es szabályok „közel sem lesznek” véglegesek.

Az új regulákkal kapcsolatos egyeztetések utolsó szakaszukba érkeztek, és bár voltak törekvések arra vonatkozóan, hogy októberig kitolják a határidőt, Christian Horner még hetekkel ezelőtt azt mondta, várhatóan júniusban véglegesítik a 2021-es szabálytervezetet.

A Red Bull csapatfőnöke most azt mondja, nem kerget illúziókat arra vonatkozóan, hogy amikben most megállapodnak, azok lesznek a végleges regulák két év múlva.

Amikor arról kérdezték, valóban véglegesíthetik-e a szabályokat ebben a hónapban, Horner így felelt: „Meggyőződésem, hogy valamit bemutatnak majd. De az valószínűleg még csak közel sem áll majd ahhoz, amit valójában aláírunk. Biztos vagyok abban, hogy a szabályok változni és fejlődni fognak.”

„De valami elő fog jönni júniusban, ami aztán változik szeptemberben, októberben, és talán novemberbene is. Van még feladat, de valamit azért leraknak majd elénk hamarosan, és itt kezdődik csak az igazi móka.”

A Renault F1-es főnöke, Cyril Abiteboul kifejtette, valóban van még tennivaló, mielőtt egyetértés születik a 2021-es tervezettel kapcsolatban.

„Hogy lesz-e az FIA, a Forma-1, és mind a 10 csapat által aláírt szerződés június végére, vagy közepére? Nem, nyilvánvalóan nem. De véleményem szerint már most rengeteg lyukat sikerült betömni” – mondta a szakember.

„Véleményem szerint 80-90 százaléknál járunk attól a bizonyos mérföldkőtől, szóval kellő bizalommal és akarással valamit prezentálni lehet majd a Motorsport Világtanács előtt, mely már eléggé előrehaladott lesz ahhoz, hogy irányt mutasson az év további részére.”

A Williams csapatfőnök-helyettese, Claire Williams hozzátette, további egyeztetésekre lesz még szükség a folytatásban.

„Egyértelmű, hogy egyre közelebb kerülünk 2021-hez. Nagyon régen elkezdtünk már egyeztetni, és elértünk arra a pontra, amikor már elő kell állni egy szabályzattal, hogy tervezni tudjunk, és fel tudjunk készülni üzleti szempontból” – magyarázta.

„Meggyőződésem, hogy ezt követően további egyeztetések lesznek majd.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Osztrák Nagydíj TV-közvetítései!