Sokat vár ausztriai újításaitól a McLaren

A McLaren Mercedes Forma-1-es csapatánál abban bíznak, a jövő hétvégi Osztrák Nagydíjon sikerül előrelépéseket tenniük új fejlesztéseiknek köszönhetően.


A McLaren Mercedes Forma-1-es csapatánál abban bíznak, a jövő hétvégi Osztrák Nagydíjon sikerül előrelépéseket tenniük új fejlesztéseiknek köszönhetően.

A wokingi gárda számára nehezen indult a szezon, Eric Boullier csapatfőnök pedig mindent megtesz azért, hogy valahogy „gatyába rázza” az istállót.

Az MP4-29-es versenygépre számos újítás felkerül majd jövő hétvégén, Spielbergben, ezektől a McLaren komoly teljesítménybeli javulást vár.

„Nyilván ez az a játék, melyben megpróbálunk minél gyorsabban legyártani néhány elemet, de persze minden attól függ, honnan indulunk” – mondta Boullier.

„Igaz, hogy úgy vágtunk neki a szezonnak, hogy az autó leszorítóereje nem volt az igazi, és emellett újra meg kellett határozni azt a stratégiát, melynek irányába a csapat elindulhat.”

„Azt hiszem, az a csomag, melyet Ausztriába viszünk majd, elég jó ahhoz, hogy előrelépjünk, és csökkentsük a lemaradásunkat a többiekhez képest.”

„Nyilvánvaló, hogy most még nem fogunk versenyeket nyerni, de ezzel a csomaggal határozottan csökkenthetjük majd a lemaradást.”

A gyenge idénykezdet után komoly átszervezések történtek a McLarennél, Jenson Button szerint pedig ennek jelei már most látszódnak csapaton belül.

A brit pilóta úgy véli, már az is sokat segít, hogy Ron Dennis ismét aktív szerepet játszik a csapat életében.

„Szeretem látni Ront a pályán, azt gondolom, ez pozitív hatással van a csapat működésére. Minden egyes edzés előtt és után Eric keményen hajtja a csapatot, és sokkal többet beszélget velünk, mint amihez hozzászoktunk, ami nagyszerű” – mondta a korábbi világbajnok.

„Fogadja a visszajelzéseinket, és érti azt, hogy mi az, amit megkapunk az autótól, és mi az, amire szükségünk van.”

„A dolgok évekig egy mederben folytak a McLarennél, most viszont változnak a dolgok. Azt gondolom, ennek épp itt az ideje – és egyértelműen a megfelelő irányba változik minden.”

„Meggyőződésem, hogy Eric komoly nyomást érez azért a vállán. Kemény évek várnak rá, de most izgalmas hónapok elé nézünk, hiszen keressük a módját annak, hogyan találhatnánk vissza az élre, és ha ez sikerül, azt mindannyian nagyon fogjuk élvezni.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!