Friss hírek

Sokat vár az új Honda-motortól a Red Bull

Sokat vár a Honda új specifikációjú motorjától a Red Bull csapata – az istállónál azt remélik, a hétvégi Osztrák Nagydíjon méltó ellenfelei lehetnek majd a világbajnoki címvédő Mercedesnek.

Ahogyan arról az F1Világ.hu már beszámolt, a Honda egy továbbfejlesztett motorral érkezik a spielbergi szezonnyitóra, melyet a Red Bull és az AlphaTauri autóiba is beépítenek.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner nemrég egy interjúban erősítette meg ezt – azt mondta, sokat várnak az új aggregáttól, mely erősebb és megbízhatóbb is lett.

„Lesz egy motorfejlesztésünk, ez lett volna a második specifikáció, ami most az első motorunk lesz” – mondta a szakember.

„Szóval minden tekintetben rengeteg munkát fektettünk az autóba, és az idő ellen versenyeztünk a június eleji gyárnyitás óta, hogy időben elkészüljünk ezekkel az újításokkal.”

A Red Bull múlt héten, Silverstone-ban tartott „filmforgatós” napot, és már ekkor felkerült az autóra néhány aerodinamikai fejlesztés, melyeket be is vetnek majd az év első futamain.

„Nem igazán tudjuk még Ausztria előtt, hogy hogyan is állunk, és természetesen fejlesztettünk is volna az autón. Az első európai futamokon, Zandvoortban és Barcelonában lettek volna újítások, mint ahogy további fejlesztésekkel készültünk volna Montrealra.”

„Ezeknek már a gyárbezárások előtt nekiláttunk, és mindent, amit megtanultunk a gyárbezárások előtt, felhasználtuk az autón. Az autó egész területét felülvizsgáltuk a fejlesztési folyamat során, és biztos vagyok benne, hogy a többi élcsapat is így tett.”

Horner említést tett arról is, egyre erősebb a kapcsolatuk a Hondával, és bíznak abban, idén a világbajnoki címért harcolhatnak.

„Ahogy nekilátunk a második évnek a Hondával, úgy tűnik, ők egyre jobban integrálódtak csapatunkba. Nagyszerűen sikerült a debütálás velük, nyertünk három versenyt, és természetesen építeni szeretnénk erre.”

„A Honda nagyon ambiciózus, ugyanaz az ambíciójuk, mint nekünk, és nagyon keményen dolgoztak a holtidényben, így természetesen komolyabb várakozásokkal készülnek az idei szezonra. A motor egy kulcsfontosságú része az autónak, a Honda pedig egy kulcsfontosságú partnerünk, és szeretnénk a világbajnoki címekért harcolni a jövőben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!