Sokk a Red Bullnál: Ricciardo máris lenullázott egy motort!

Nem indult jól a 2015-ös Forma-1-es szezon a Red Bull Racing csapata számára, Daniel Ricciardo autójába ugyanis már az első szabadedzés után be kellett építeni a második Renault-erőforrást.


Nem indult jól a 2015-ös Forma-1-es szezon a Red Bull Racing csapata számára, Daniel Ricciardo autójába ugyanis már az első szabadedzés után be kellett építeni a második Renault-erőforrást.

Lapunk úgy tudja, a meghibásodott aggregátot nem lehet megjavítani, így alig másfél órányi körözés után az ausztrál már le is nullázott egy motort, ami igencsak komoly problémákat vethet fel az évad további részében, főleg azok után, hogy idén már csupán négy egységet lehet elhasználni büntetlenül idény közben.

„Voltak problémáink az első edzésen, és nem volt elég időnk, hogy megoldjuk a helyzetet a második gyakorlásra” – mondta csalódottan Ricciardo, aki kénytelen volt kihagyni a magyar idő szerint reggel fél 7-kor megtartott második tréninget.

„Ahelyett, hogy elsiettük volna a dolgot, inkább arra törekedtünk, hogy megfelelően megoldjuk, és holnap folytatjuk a munkát.”

„Elég összetett feladat a belső égésű motor miatt, vannak dolgok, amiket orvosolnunk kell holnapig.”

Dr. Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója már jóval dühösebben nyilatkozott – a szakember nem rejtette véka alá véleményét azzal kapcsolatban, hogy a Renault nem végzett jó munkát a télen.

„A konklúzió rém egyszerű. Ha egy motor 50 km után megadja magát, az gyakorlatilag halálos, ha egy idényben csak négyet lehet felhasználni” – fakadt ki a szakember.

„A motor vezethetősége lényegesen rosszabb, mint a teszteken. Fejlődni akartunk, ehelyett viszont visszaléptünk.”

„Meg kell értenünk, miért történt így. A Red Bull segíthet a Renault-nak a szoftver tekintetében, ehhez azonban minden adatra szükségünk lesz.”

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner hozzátette, nemcsak a megbízhatósággal, hanem a teljesítménnyel is gondok vannak.

„A motor teljesítménye ugyanolyan, mint a tavalyi Abu Dhabi Nagydíjon használté” – nyilatkozta Horner.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!