Sokkban a német rajongók: Elköszön az F1-től az RTL!

RAIKKONEN Kimi (fin), Alfa Romeo Racing C38, portrait with TV during the 2019 Formula One World Championship, Grand Prix of Monaco from on May 23 to 26 in Monaco - Photo Antonin Vincent / DPPI Räikkönen RTL
Fotó: Alfa Romeo Racing
Az idei szezont követően nem hosszabbítja meg Forma-1-es szerződését a királykategória versenyeit három évtizede közvetítő német RTL! A csatorna a futballra helyezi a hangsúlyt a jövőben.

A csatorna döntése valósággal sokkolta a száguldó cirkusz német rajongóit: az RTL vasárnap reggel jelentette be, 2021-ben már nem tűzi képernyőre az F1 versenyeit.

A német RTL 1991 óta közvetítette a Forma-1 küzdelmeit ingyenes hozzáférhető csatornaként. A műsorszolgáltató a piac változásával indolja döntését, illetve leginkább azzal, hogy a Forma-1-es versenyek közvetítése már nem rentábilis a csatorna számára.

Az RTL a jövőben a futballra helyezi a hangsúlyt: megvásárolta az Európa Liga közvetítési jogait illetve a német válogatott mérkőzéseinek jogait is.

A német RTL 1991-ben, Michael Schumacher F1-es debütálásakor kezdte el közvetíteni a száguldó cirkusz versenyeit, a legendás versenyző eredményeinek köszönhetően pedig a sportág is elképesztő népszerűségre tett szert Németországban.

A csatornán 2001-ben voltak a legnépszerűbbek az F1-es küzdelmek: versenyenként átlagosan 10,44 millióan követték figyelemmel az eseményeket az RTL képernyőjén.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a jövőben elérhetőek lesznek-e az F1-es futamok más ingyenes csatornákon. A Sky-jal kötött Forma-1-es szerződés ugyancsak lejár az év végén.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Stájer Nagydíj TV-közvetítései