Sokkban a német rajongók: Elköszön az F1-től az RTL! - F1VILÁG.HU

Sokkban a német rajongók: Elköszön az F1-től az RTL!

HIRDETÉS
Az idei szezont követően nem hosszabbítja meg Forma-1-es szerződését a királykategória versenyeit három évtizede közvetítő német RTL! A csatorna a futballra helyezi a hangsúlyt a jövőben.
RAIKKONEN Kimi (fin), Alfa Romeo Racing C38, portrait with TV during the 2019 Formula One World Championship, Grand Prix of Monaco from on May 23 to 26 in Monaco - Photo Antonin Vincent / DPPI Räikkönen RTL

A csatorna döntése valósággal sokkolta a száguldó cirkusz német rajongóit: az RTL vasárnap reggel jelentette be, 2021-ben már nem tűzi képernyőre az F1 versenyeit.

A német RTL 1991 óta közvetítette a Forma-1 küzdelmeit ingyenes hozzáférhető csatornaként. A műsorszolgáltató a piac változásával indolja döntését, illetve leginkább azzal, hogy a Forma-1-es versenyek közvetítése már nem rentábilis a csatorna számára.

Az RTL a jövőben a futballra helyezi a hangsúlyt: megvásárolta az Európa Liga közvetítési jogait illetve a német válogatott mérkőzéseinek jogait is.

A német RTL 1991-ben, Michael Schumacher F1-es debütálásakor kezdte el közvetíteni a száguldó cirkusz versenyeit, a legendás versenyző eredményeinek köszönhetően pedig a sportág is elképesztő népszerűségre tett szert Németországban.

A csatornán 2001-ben voltak a legnépszerűbbek az F1-es küzdelmek: versenyenként átlagosan 10,44 millióan követték figyelemmel az eseményeket az RTL képernyőjén.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a jövőben elérhetőek lesznek-e az F1-es futamok más ingyenes csatornákon. A Sky-jal kötött Forma-1-es szerződés ugyancsak lejár az év végén.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!