Sorsdöntő időszak előtt áll a Mercedes - F1VILÁG.HU

Sorsdöntő időszak előtt áll a Mercedes

HIRDETÉS
Toto Wolff szerint döntő hónapok várnak a Mercedes Forma-1-es csapatára, úgy kell ugyanis haladniuk a jövő évi autójuk fejlesztésével, hogy ne kövessék el azokat a hibákat, melyeket az idei, W13-as kódjelű modellel megtettek.
2022 Dutch Grand Prix, Sunday - Steve Etherington Lewis Hamilton, Mercedes, hard tyre

A sorozatban megnyert világbajnoki címek után a Mercedesnek idén esélye sincs az újabb diadalra: a német istálló számára nagyon nehezen indult a bajnokság, és bár mostanra viszonylag sikerült erőre kapni, a Red Bull-lal és a Ferrarival egyelőre nehezen tudják felvenni a versenyt.

Mivel már csak hat verseny van hátra az idei bajnokságból, a csapatok nagy része – így a Mercedes is – lassan elkezd teljes egészében a 2023-as idényre fókuszálni. Wolff szerint ebből a szempontból döntő időszak előtt állnak, és nem szabad elkövetniük azokat a hibákat, amiket az idei autó esetében.

„Hiányoztak az eszközök, a szimulációk, és a probléma megértése. Aerodinamikailag és mechanikailag soha nem tudtuk a legjobban eltalálni az autót. Hónapokba telt, mire visszavontunk néhány lépést, amit korábban megtettünk” – magyarázta a szakember.

„Nem arról van szó, hogy most felfedeztük a Szent Grált, és mindent megértünk, a következő évben pedig robbantunk. Ez most egy sorsdöntő időszak. De bizonyos fokig értjük, hogy mit kell másképp csinálnunk a jövő évi autó esetében. A következő egy-két hónap ebből a szempontból döntő időszak lesz.”

A Forma-1-es világbajnokság két hét múlva, Szingapúrban folytatódik majd, az utcai pálya pedig Wolff reményei szerint kedvez majd a Mercedesnek.

„Muszáj, hogy ez maradjon a célunk az idei évre, habár most már 2023-ra fókuszálunk. Spa után a győzelem lehetetlennek tűnt, de Zandvoortban elérhető közelségbe került.”

„A pálya vonalvezetése kedvezhet az autónknak, a bukkanók viszont ellenünk vannak. Ettől függetlenül azt gondoljuk, hogy a szingapúri lehet az egyik legjobb pálya nekünk, ugyanakkor viszont óvatosnak kell lennünk a jósolgatásokkal.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!