Orosz Nagydíj

Sötétben tapogatózik a Red Bull Racing

Bár kiválóan sikerült számára a téli felkészülési időszak, és sokak szerint favoritként vághat neki az idei bajnokságnak, a Red Bull Racing vezetése figyelmeztetett, hogy egyelőre nem lehet tudni, miként fognak teljesíteni legnagyobb ellenfeleikhez képest.


Bár kiválóan sikerült számára a téli felkészülési időszak, és sokak szerint favoritként vághat neki az idei bajnokságnak, a Red Bull Racing vezetése figyelmeztetett, hogy egyelőre nem lehet tudni, miként fognak teljesíteni legnagyobb ellenfeleikhez képest.

„Fogalmunk nincs arról, hogy hol állunk a többiekhez képest” – mondta az energiaital-gyárosok csapatfőnöke, Christian Horner az Autosportnak adott exkluzív interjújában.

„Hatalmas különbséget eredményeznek az üzemanyag szintek, ami miatt lehetetlen jóslatokba bocsátkozni az erősorrendet illetően. Nem hiszem, hogy különösebben idegesek lennénk bármi miatt, azonban mindig van izgalom, mikor az első versenyre készülsz.”

„Azt hiszem, nyugodt szívvel mondhatom, hogy minden eddiginél jobban sikerült a téli szezonunk, hiszen rengeteg kilométert teljesítettünk, már az első teszten ott voltunk, és minden elemet kipróbáltunk, amit ki akartunk próbálni.”

„Egyértelműen jó formában vagyunk, azonban a probléma az, hogy a téli teszteken nem lehet pontokat szerezni. Ez egy nagyon fontos része a szezonnak, azonban a pontgyűjtést csak két hét múlva Melbourne-ben kezdhetjük meg. Jelenleg mindenkinek ugyannyi pontja van.”

Horner azt is elmondta, hogy a téli tesztprogramjuk a terveknek megfelelően alakult, és szándékosan nem törődtek a többiekkel, hogy csakis saját magukra, illetve feladataikra koncentrálhassanak.

„Úgy gondolom, hogy elégedettek vagyunk a téli szezonban elvégzett munkával, és az eddigi felkészülésünkkel” – folytatta a szakember. „Sikerült minden tervezett munkát elvégezni, és szinte minden célt elérni, amit kitűztünk magunk elé.”

„Ahogy azt az elmúlt években is tettük, csakis a saját felkészülésünkre összpontosítottunk. Mindössze tizenöt napod van a tesztelésre, és minden egyes nap komoly súllyal esik a latba. Szóval nagyon nehéz megítélni, hogy hol is állsz a többiekhez képest, és azt gondolom, hogy nem is érdemes ezzel fecsérelni az időt.”

„Bízunk abban, hogy versenyképesek leszünk Melbourne-ben. Biztos vagyok abban, hogy a Ferrari nagyon erős lesz, és természetesen a csapatok mind komoly újításokat vetnek be a szezonnyitón, ami további különbséget eredményezhet.”

„Majd csak az időmérőn derül ki Melbourne-ben, mikor mindenki üres tankkal fog körözni, hogy hol is állunk valójában és melyik csapat végezte a legjobb munkát a télen, és kinek sikerült a legjobb versenyautót összeraknia az első versenyekre.”

A csapatfőnök végezetül azt is elmondta, hogy a csapaton belüli légkör fantasztikus, minden egyes dolgozó a tudása legjavát nyújtja, és az elmúlt évben elért sikerek még inkább arra sarkallták őket, hogy hibátlanul tevékenykedjenek.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS