Sötétedés után jól működik Räikkönen Lotusa

Nem voltak túlzottan versenyképesek a Lotusok az Abu Dhabi Nagydíj szombati időmérő edzésén.


Nem voltak túlzottan versenyképesek a Lotusok az Abu Dhabi Nagydíj szombati időmérő edzésén.

Bár Kimi Räikkönen meglehetősen elégedett az ötödik hellyel, a Red Bullok legfőbb kihívói ma a Mercedesek voltak.

A finn versenyző elárulta, panaszra nincs oka, hiszen este, a hűvösebb körülmények közepette versenyautója sokkal jobban teljesített.

„Összességében nem volt olyan rossz nap a mai” – mondta a 2007-es év legjobbja.

„A szabadedzéseken még küszködtem egy kicsit, mert az autó nem úgy működött, ahogy szerettem volna, de este, amikor már hűvösebb volt, sokkal jobb volt a helyzet.”

„Ez jó, mert a futamot este tartják, úgyhogy ennek mindenképp örülünk. Úgy tűnik, a rövid tengelytávú autó egy kicsit jobban fekszik a stílusomnak, úgyhogy remélhetőleg holnap is hasonlóan folytatódik a történet.”

„Az ember természetesen szeretne annyira elöl végezni a rajtrácson, amennyire csak lehet, és világos, hogy ma nem mi voltunk a leggyorsabbak, de nem tudhatjuk, mit hoz a holnap. Majd meglátjuk, mit tehetünk.”

A Lotus másik versenyzője, Romain Grosjean a hetedik rajtkockát szerezte meg a Yas Marina versenypályán – ő elmondása szerint egyáltalán nem elégedett, úgyhogy reméli, valamit sikerül találniuk holnapra.

„Az elmúlt időszak egyik legtrükkösebb időmérője volt a mai, és a hetedik hely nem éppen az az eredmény, amire számítottunk az eddig látott tempó után” – fogalmazott a francia, aki az elmúlt három versenyen dobogóra állhatott.

„Az autó teljesen más volt ma este, főleg az eleje, úgyhogy meg kell vizsgálnunk, mi az, ami nem működik.”

„Hosszú verseny vár ránk nehéz körülmények között, és körülöttünk mindenki ugyanilyen gumikkal rajtol majd, úgyhogy ma este valahogy javítanunk kell a teljesítményen, hogy elérjük célunkat, a dobogót.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!