Soucek úgy érzi, lesz helye a rajtrácson 2010-ben - F1VILÁG.HU

Soucek úgy érzi, lesz helye a rajtrácson 2010-ben

Az F2 idei világbajnoka, Andy Soucek bízik abban, hogy az idén újraindult szériában és az e heti f1-es teszt első napján mutatott kiváló teljesítményével sikerült meggyőznie az illetékeseket, és lesz helye jövőre a Forma-1-ben.

Az F2 idei világbajnoka, Andy Soucek bízik abban, hogy az idén újraindult szériában és az e heti f1-es teszt első napján mutatott kiváló teljesítményével sikerült meggyőznie az illetékeseket, és lesz helye jövőre a Forma-1-ben.

A spanyol versenyző jutalomból ülhetett be a Williams idei versenygépébe az e heti tesztek első napján Jerezben, miután megszerezte a bajnoki címet az idén újraindult Forma-2-ben.

Soucek kiválóan teljesített a spanyol ringen, végig az elsők között tanyázott, és a napot az első pozícióban zárta, amivel még jobban felhívta magára a csapatfőnökök figyelmét, így reméli, hogy versenyzői ülést kap 2010-re.

“Nincsen B tervünk, mert csakis arra fókuszálunk, hogy a Forma-1-ben legyünk jövőre, ez az egyetlen célunk” – mondta Soucek a riportereknek a spanyol ringen. “Azt kell mondanom, hogy pozitív vagyok, mert rengeteg segítséget kapok Spanyolországból.”

“Rengeteg jó szponzor van, és menedzserem is kiválóan dolgozik, több f1-es csapattal tárgyalásban áll. Elég biztos vagyok abban, hogy ott lehetünk a rajtrácson jövőre.”

“Természetesen az új csapatok pénzt kérnek, és vannak szponzoraim, akik támogatni akarnak. Ez mind annak köszönhető, hogy megnyertem az idei bajnokságot az F2-ben, így köszönetet szeretnék mondani mindenkinek, aki ebbe a helyzetbe segített engem. Azt gondolom, hogy ez egy nagyon jó lépés a Forma-1 előtt.”

Soucek nem titkolta, hogy mintegy ugródeszkaként akarta használni a forma-2-es bajnokságot, hogy jövőre már a nagyok között, a Forma-1-ben versenyezhessen, amire azt gondolja, minden esélye megvan minután megnyerte a bajnokságot.

“Tudtam, hogy ha megnyerem a bajnokságot, akkor lesznek mögöttem olyan emberek, mint Jonathan (Palmer, a széria szervezője), és (Frank) Williams, akik mindent megtesznek azért, hogy az első bajnokot az F1-be segítsék” – magyarázta.

“Ha mindent egybeveszünk, akkor több mint 50 pontos előnyben nyertem meg a bajnokságot, az első helyen végeztem egy forma-1-es teszten, így logikus, hogy azt mondom, a Forma-1-ben lenne a helyem, de természetesen a motorsportban nem mindig a logika dönt.”

Bár sokan azt gondolják, hogy nemzetisége miatt a spanyol Campos Meta1 istállónál van a legnagyobb esélye, Soucek elmondta, hogy biztosan nem Bruno Senna csapattársaként fog bemutatkozni a Forma-1-ben.

Hirdetés

“Igazából ott nem nagyon érdeklődnek irántam. Tudom, hogy spanyol csapat, és én is spanyol pilóta vagyok, így logikus lenne, de ők sokkal nagyobb összeget kérnek, mint amit én össze tudok hozni. Jelenleg nem vagyok abban a helyzetben” – folytatta a bajnok, aki azt is hozzátette, hogy a tesztpilótai állás nem jöhet szóba nála.

“Csak versenyzői ülés, hiszen a teszttilalom miatt a tartalékversenyzőknek semmi dolguk nincs a pályán, és nekem erre lenne szükségem, hogy fejlődjek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!