Spanyol Nagydíj: Változik a barcelonai pálya vonalvezetése 

Módosított vonalvezetéssel várja a mezőnyt a barcelonai versenypálya az idei Spanyol Nagydíjon, emellett a pályán további, biztonságot érintő változtatásokat is elvégeznek, illetve a paddockot is felújítják.

A barcelonai versenypálya először 1991-ben adott otthont a Spanyol Nagydíjnak, azóta pedig több módosításon is keresztülment. 2007-ben az utolsó kanyar előtt létrehoztak egy sikánt, azonban idén ez újra eltűnik a nagydíjhétvége vonalvezetéséből, így a pálya ezen szakasza eredeti felállásában lesz látható

A pálya hossza így 4,657 kilométer hosszú lett, amely 18 méterrel rövidebb a korábbi vonalvezetésnél. 

Hirdetés
 

További változások is láthatóak lesznek Barcelonában: az 1-es kanyar bukóterét kiszélesítik, 70 méterrel szélesebb lesz a kavicságy, és új korlátot is helyeznek az 1-es és 2-es kanyarhoz, amely a versenyzők biztonságát növeli.

A bokszutca lévő eredményjelző tornyot is átalakítják, valamint a rázóköveket is átfestik és újrarakják, emellett a paddock területén található hosszú épületet modernizálják, illetve a szurkolói terület mosdóit is felújítják a június 2-4 között rendezendő Spanyol Nagydíjra.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!