Orosz Nagydíj

Spanyolországban tesztelte újításait a McLaren

Kedden a spanyolországi Idiadában hajtott végre aerodinamikai tesztet a McLaren Mercedes Forma-1-es csapata, ahol a wokingi gárda számos újítást kipróbált autóján.


Kedden a spanyolországi Idiadában hajtott végre aerodinamikai tesztet a McLaren Mercedes Forma-1-es csapata, ahol a wokingi gárda számos újítást kipróbált autóján.

A patinás angol istálló több fejlesztést is pályára visz a hétvégi Brit Nagydíjon, ezek egy részét pedig már tegnap kipróbálta egy egyenesvonalú aerodinamikai teszt keretében.

„Az egyetlen probléma az autónkkal, hogy nincs meg a kellő leszorítóerő, és jelenleg arra koncentrálunk, hogy ezt megnöveljük valahogy” – mondta Jonathan Neale, a McLaren ügyvezetője.

„Nemcsak azért vagyunk Idiadában, hogy kipróbáljunk új elemeket, hanem azért is, hogy megértsünk néhány alapvető problémát is. Péntek délutánig várni fogunk Silverstone-ban arra, hogy kiderüljünk, mi lesz az, ami fent marad az autón szombatra.”

Habár a McLarennek eddig nem sikerült olyan gyorsan csökkenteni hátrányát az élmezőnnyel szemben, mint remélte, Neale szerint nem szabad lemondaniuk az idei autóról.

„Ami az idei autót, illetve a jövő évi versenygépet illeti: nagyon sokat tanulunk. Vannak bizonyos programok, melyeket szeretnénk végigvinni az idény során, hiszen ezek fontosak lesznek jövőre is. Nagyon keményen dolgozunk, de a helyzet az, hogy még mindig nagyon le vagyunk maradva az élmezőnytől.”

Azt követően, hogy Kanadában képtelen volt a pontszerzésre a McLaren, Neale abban bízik, a hétvégén, Silverstone-ban sikerül a legjobb tíz közé verekedniük magukat.

„Mindkét autóval szeretnénk bejutni a Q3-ba az időmérőn, hogy aztán a másnapi futamon pontokat szerezzünk. Nagyszerű volna, ha a srácok dobogóra tudnának állni, de a legutóbbi teljesítményünket látva az nagy kihívás lesz. A Forma-1 azonban egy ingatag sport, soha nem lehet tudni, mi fog történni – egészen az utolsó körig.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS